
בשורה לתושבי ראש העין: ניידת MRI תוצב בקרוב בעיר
התפתחות משמעותית בשירותי הרפואה בראש העין: בתוך מספר שבועות צפויה להיות מוצבת בעיר ניידת MRI, אשר תמוקם בבית בלרס, מול המוקד לרפואה דחופה "טרם" שברחוב העבודה. המהלך, שיוצא לפועל ביוזמת קופת חולים "כללית", נועד לשפר את הנגישות לשירותי דימות מתקדמים עבור תושבי האזור.
על אף שהניידת תופעל על ידי ה"כללית", היא תעניק שירות למבוטחים של כל קופות החולים ללא יוצא מן הכלל. בעירייה ובמערכת הבריאות המקומית מציינים כי הנגשת הניידת צפויה לקצר באופן משמעותי את זמני ההמתנה הארוכים לבדיקות דימות, ותאפשר למטופלים קבלת טיפול רפואי מהיר ויעיל יותר בקרבת מגוריהם. שדרוג זה מצטרף לשירותי הרפואה הדחופה שמעניק סניף "טרם" הפועל באותו רחוב מאז חודש יוני 2018.
ראש העיר, רז שגיא, בירך על השירות החדש ומסר: "אנחנו פועלים כל הזמן כדי לשפר ולהנגיש את שירותי הבריאות לתושבי ראש העין. הצבת ניידת MRI בעיר היא בשורה משמעותית שתקל על התושבים, תקצר זמני המתנה ותאפשר קבלת שירות רפואי מתקדם קרוב לבית". שגיא הבטיח כי העירייה תמשיך לפעול יחד עם הגורמים הרלוונטיים כדי להביא שירותים נוספים לעיר.
ואכן, נראה כי פיתוח שירותי הדימות בעיר לא עוצר כאן. על פי הדיווחים, כבר כעת מתקיימים מאמצים להרחבת השירותים הרפואיים המקומיים, לרבות תוכניות עתידיות לקידום הצבת מכשיר CT בעיר. במקביל, בעירייה הודו לשותפים המרכזיים לקידום פרויקט ה-MRI, ובהם שר הבריאות לשעבר אוריאל בוסו, שהעניק את האישור הראשוני בשנת 2025, ולד"ר יעל רייכנברג, מנהלת מחוז דן-פתח תקווה ב"כללית", שהובילה את המהלך בפועל.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
