
אור יהודה: האופוזיציה דורשת לעצור "הליך פגום" בהעלאת הארנונה
דרישה באור יהודה לבטל את ישיבת המועצה להעלאת הארנונה בשל "הליך פגום". נציגי האופוזיציה זועמים על הזימון החפוז, ומזהירים כי לא ניתן להם זמן סביר לעיין בחומרים לפני קבלת החלטה שתפגע בכיסם של עשרות אלפי תושבים
חברי האופוזיציה במועצת העיר אור יהודה – אלירן אליה, אבי כץ ומירי שמאי גיס – יוצאים נגד קיום ישיבת המועצה היום, שנקבעה לאישור צו הארנונה לשנת 2027, וטוענים כי מדובר ב"הליך פגום" מכיוון שזימון הישיבה נעשה באופן חפוז שאינו מאפשר לחברי המועצה לקיים דיון מעמיק ומושכל בחומרים שהועברו אליהם.
נציגי האופוזיציה מדגישים כי אישור צו הארנונה הוא אחת ההחלטות הכלכליות המשמעותיות ביותר עבור תושבי העיר ובעלי העסקים. לאור חשיבות ההחלטה, הם סבורים כי היה על העירייה להקצות פרק זמן סביר ללימוד החומר, לבחינה של הבקשות החריגות, ולמען קיום פיקוח ציבורי אמיתי.
מעבר לטענות על ההליך עצמו, חברי האופוזיציה מצביעים על המציאות הכלכלית המורכבת ומותחים ביקורת על מהות ההחלטה. הם טוענים כי דווקא בתקופה הנוכחית, המאופיינת ביוקר מחיה חסר תקדים ובמשפחות רבות המתמודדות עם קושי כלכלי, היה ראוי שהעירייה תבחן אפשרות להגיש למשרד הפנים בקשה חריגה להפחתת הארנונה. לחלופין, הם דורשים שהעירייה תבקש לא להחיל על תושבי העיר את העדכון האוטומטי בתעריף, אשר עומד על שיעור של 3.05%.

במקום זאת, מציינים באופוזיציה, העירייה מבקשת לאשר את העדכון האוטומטי כפי שהוא, צעד שיוביל לתוספת כספית שתכביד עוד יותר על משקי הבית ועל בעלי העסקים בעיר, כל זאת מבלי שנבחנה חלופה שנועדה להקל על התושבים.
בעקבות הדברים, חברי האופוזיציה קוראים לראש העיר לדחות את הדיון המתוכנן על מנת לאפשר דיון ענייני ושקוף, תוך העמדת טובת התושבים מעל ללוחות הזמנים הפנימיים של הרשות המקומית. בהצהרה חריפה מטעמם מסרו: "לא ייתכן שהחלטה המשפיעה על כיסם של עשרות אלפי תושבים תתקבל בחיפזון, מבלי שנבחרי הציבור יוכלו למלא את תפקידם כראוי״.
מעיריית אור יהודה נמסר בתגובה: "עיריית אור יהודה בראשותה של ליאת שוחט חרטה על דגלה בעשור האחרון מדיניות שבמסגרתה תעריפי הארנונה יישארו קבועים ולא יועלו מעבר להעלאה האוטומטית שנקבעת על ידי משרד הפנים. לגופו של עניין, אנו דוחים מכל וכל את הדברים שנטענו בשאילתא לפיהם הזימון לישיבת המועצה יצא יומיים בלבד לפני הישיבה. ההיפך הוא הנכון ומוטב שגם חברי מועצת העיר שפנו אליכם בנושא יעבירו מידע מדויק ולא חצאי אמיתות.

נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
