
השרים דוחים את הטענות ומאשימים את כלי התקשורת בהטעיית הציבור
בשמאל תקפו את חברי הממשלה שלא הגיעו להלווית המג״ד ז"ל | שיקלי: "המשפחה ביקשה שלא תהיה נציגות ממשלתית"
השר עמיחי שיקלי יצא הערב במתקפה חריפה נגד כלי תקשורת וגורמים המזוהים עם מחנה השמאל, בעקבות פרסומים שלפיהם חברי הממשלה לא הביעו נכונות להשתתף בהלווייתו של סא"ל דור בן שמחון ז"ל, שנפל במהלך פעילות מבצעית בלבנון.
לדברי שיקלי, הטענות שהופנו כלפי הממשלה אינן משקפות את המציאות, והציג גרסה שונה לחלוטין להשתלשלות האירועים. השר הבהיר כי כבר בשלב מוקדם הוא, יחד עם השר אופיר סופר, הביעו נכונות להגיע להלוויה כנציגי הממשלה ולהשתתף בטקס הפרידה מהקצין הבכיר.
עם זאת, לדבריו, בני משפחתו של בן שמחון ביקשו שלא תהיה נציגות ממשלתית רשמית בטקס ההלוויה. שיקלי הדגיש כי מדובר בהחלטה לגיטימית לחלוטין של המשפחה, וכי הממשלה והשרים כיבדו את בקשתה באופן מלא וללא הסתייגויות.
בהודעה שפרסם ברשתות החברתיות תקף השר את הביקורת שנמתחה כלפי הממשלה וטען כי חלק מהדיווחים והתגובות בנושא חוטאים לאמת. לדבריו, במקום להציג את העובדות המלאות, נעשה ניסיון ליצור מצג שווא כאילו הממשלה בחרה שלא לכבד את זכרו של הקצין שנפל.
שיקלי הוסיף כי השיח שהתפתח סביב האירוע חורג מגבולות הביקורת הציבורית הלגיטימית והופך, לטענתו, לניצול של כאבן של משפחות שכולות ושל זכר חללי צה"ל לצרכים פוליטיים וציבוריים. "יש קווים שלא חוצים", הדגיש, וטען כי הפצת טענות שאינן מבוססות פוגעת בראש ובראשונה במשפחות האבלות ובזכר הנופלים.
הסערה סביב ההלוויה מצטרפת לשורה של ויכוחים ציבוריים שהתעוררו בתקופה האחרונה סביב נוכחותם של נבחרי ציבור בטקסי זיכרון והלוויות של חללי צה"ל. בעוד יש הרואים בהשתתפות נציגי הממשלה חובה ציבורית וממלכתית, אחרים סבורים כי יש לכבד בראש ובראשונה את רצון המשפחה ולפעול בהתאם לבקשותיה.
במוקד הדיון ניצב זכרו של סא"ל דור בן שמחון ז"ל, קצין מוערך שנפל במהלך שירותו המבצעי בלבנון. מותו הותיר אחריו כאב כבד בקרב בני משפחתו, חבריו לנשק ומפקדיו, ורבים ברחבי המדינה ממשיכים לחלוק לו כבוד ולהוקיר את תרומתו לביטחון ישראל.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
