
טראמפ: "אני רוצה שישראל תוכל להגן על עצמה בלבנון, רק שיפעילו שיקול דעת"
במהלך מפגש רשמי עם ראש ממשלת הודו במסגרת פסגת ה-G7, אשר הועבר בשידור חי, התייחס דונלד טראמפ לשורה של סוגיות מדיניות וביטחוניות במזרח התיכון.
בתגובה לשאלת כתב האם הוא מעוניין שישראל תפסיק את המבצע הצבאי שלה, השיב טראמפ כי הוא שואף לכך שלמדינת ישראל תהיה היכולת להגנה עצמית, אולם לצד זאת הוא מעוניין שהיא תפעל בהתאם לשיקול דעת נכון.
בהמשך דבריו, התייחס טראמפ לסוגיית איראן והצהיר כי הוא בטוח שהיא תסכים באופן רשמי להסכם השלום האחרון, שצפוי להתקבל ביום שישי.
טראמפ ציין כי הוא מאמין שהדבר יבוצע מכיוון שהאיראנים מעוניינים לחתום. בדבריו פירט כי מדובר במזכר הבנות ממושך ומפורט ולא במסמך קצר של שתי פסקאות, אשר עתיד להתקדם לכדי חוזה רגיל. טראמפ סיכם כי להערכתו הם יחתמו על המסמך, אך הבהיר כי אם הדבר לא יקרה, התהליך יתחיל מחדש.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
