
טראמפ הודיע: "הסכם בין ארה"ב לאיראן צפוי להיחתם מחר"; מתקפת תנים חריגה בכנרת - סיכום חדשות השבת
נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, הודיע הערב ברשת החברתית Truth Social כי ההסכם החדש עם איראן מתוזמן להיחתם מחר. טראמפ תקף את הסכם הגרעין של ממשל אובמה וכינה את ההבנות החדשות "חומה שתמנע נשק גרעיני".
לדבריו, מיד לאחר החתימה מצר הורמוז ייפתח לחלוטין לתנועה, ובניגוד לעבר לא יועברו כספים לאיראן. הוא הוסיף כי בהמשך יפעל הממשל למהילה והשמדה של החומר הגרעיני האיראני הנמצא במתקנים התת-קרקעיים.
צה"ל הודיע כי כוחותיו חיסלו במהלך השבוע האחרון שבעה מחבלי חיזבאללה בדרום לבנון. המחבלים, שפעלו בשתי חוליות מתוך תוואי תת-קרקעי, חוסלו בסיוע חיל האוויר, ארטילריה ורחפנים. התוואי שימש לאחסון אמצעי לחימה ואספקה, ולאחר התקיפה אותרו עליהם כלי נשק והושמדו עמדות שיגור.
צה"ל הודיע כי תקף ביממה האחרונה יותר מ-70 תשתיות של חיזבאללה בדרום לבנון, וחיסל מחבלים שפעלו באזור בו נמצאים כוחות צה"ל. עוד מסר כי בין המטרות היו משגרים ומבנים ששימשו את מחבלי ארגון הטרור.
ילד בן חמש טבע למוות סמוך לחוף דלילה באשקלון. הילד, תושב הנגב, נמשה מהמים במצב אנוש כשהוא מחוסר הכרה, הוא פונה תוך ניסיונות החייאה לבית החולים ברזילי בעיר - שם נקבע מותו.
אירוע מבהיל ויוצא דופן התרחש בחופיה של הכנרת, כאשר אחד עשר נופשים, מתוכם שלושה קטינים, נפגעו לאחר שהותקפו ונשכו על ידי תנים בסמוך לחוף דוגה.
הדיווח הראשוני התקבל במוקד 101 של מד"א בשעה 02:52 לפנות בוקר, וצוותי רפואה שהוזעקו למקום העניקו טיפול ראשוני ופינו למרכז הרפואי צפון (פוריה) ארבעה פצועים במצב קל עם סימני נשיכה, בהם ילדה כבת 12, שני גברים כבני 35 ואישה כבת 40. כלל הנפגעים טופלו, קיבלו את החיסונים הנדרשים ושוחררו.
מהמקום פונו שלושה נפגעים נוספים במצב קל, ושני בני אדם נוספים טופלו בשטח ולא נזקקו לפינוי לבית החולים. גורמי מקצוע מזהירים כי התנהגות תוקפנית שכזו מצד חיית בר אינה טבעית, ומצביעה על סיכוי גבוה ביותר לכך שהתנים שהיו מעורבים באירוע נגועים במחלת הכלבת.
רוכב אופנוע כבן 50 נהרג בתאונה עם משאית בכביש 6, סמוך למחלף באקה ג'ת. צוותי מד"א קבעו את מותו במקום, לאחר פעולות החייאה.
הבוקר הגיע למחלקה לרפואה דחופה בביה"ח דנה לילדים באיכילוב, פעוט בן 3 במצב של שוק זיהומי וחשד קליני למנינגוקוקסמיה. למרות מאמצי הצוות ונסיונות ההחייאה, הצוות הרפואי נאלץ לקבוע את מותו. מאיכילוב נמסר: "חשוב לציין כי קיים חיסון נגד מנינגוקוק B, אשר מומלץ על ידי איגוד רופאי הילדים. אנו קוראים לציבור לחסן תינוקות ופעוטות ולהציל חיים".
מקורות ששוחחו עם ה-CNN, דיווחו היום כי בשבועות האחרונים, איראן הגבירה באופן דרמטי את מאמציה לאטום את מאגר האורניום המועשר שלה באמצעות הקרסת מנהרות שמחוברות למאגר והטמנת מוקשים בכניסות אליהן. לדבריהם, הגישה לכחצי טון של האורניום המועשר הפכה לקשה במיוחד, מסוכנת וככל הנראה גם ארוכה הרבה יותר מכפי שהייתה לפני חודש בלבד, כאשר הנשיא טראמפ אותת בפומבי כי הוא עשוי להורות לצבא האמריקני להשתלט על החומר.
נקבע מותו של בן ה-22 שנפצע בתאונת הדרכים ברחוב חטיבת כרמלי בחיפה. צוותי מד"א פינו אותו לבית החולים רמב"ם בעיר כשמצבו אנוש, ושם מת מפצעיו. איתו פונו שני הנוסעים הנוספים שהיו עמו ברכב, ונפצעו באורח קל ואנוש. המשטרה פתחה בחקירת נסיבות התאונה, ולפי החשד מדובר בתאונה עצמית.
לפי דיווח סוכנות רויטרס, כוחות צבא ארצות הברית יירטו כמה כטב"מים איראניים מסוג תקיפה חד־כיוונית, שהיו בדרכם לעבר אזור מצר הורמוז. כך מסר גורם המעורה בפרטים לסוכנות הידיעות. לפי אותו גורם, כלי הטיס הופלו בטרם הגיעו ליעדם, אך לא נמסרו פרטים נוספים על היקף האירוע או הנזק שנמנע.
צעירה כבת 25 נפצעה באורח קשה בתאונת דרכים בין שני כלי רכב בכביש 65, סמוך לצומת תבור. צוותי מד"א פינו אותה לבית החולים העמק בעפולה, לצד אדם נוסף שמצבו הוגדר קל.
המשטרה סיכלה בצהריים ניסיון חיסול באשדוד של בכיר בעולם הפשע, כששוטרי ימ"ר לכיש ויחידת יאחב"ל בלהב 433 נטרלו מטען חבלה שהוצמד לכלי רכב בעיר. "הפעילות בוצעה במסגרת המאבק המתמשך של משטרת ישראל בארגוני הפשיעה ובגורמי האלימות. בעקבות האירוע קיים מפקד מרחב לכיש, נצ"מ אליהו שמול, הערכת מצב שבסיומה הטיל את החקירה על ימ"ר לכיש לצורך מיצוי כלל פעולות החקירה, איסוף ואיתור ראיות וביצוע מעצרים של המעורבים".
המשטרה עצרה תושב חיפה (72) בחשד שצילם ילדה בעת שעשתה את צרכיה בפארק המרובע בשכונת רמת בגין בעיר. מהמשטרה נמסר כי "לפי החשד, בעקבות עימות שהתפתח בין אביה של הקטינה לחשוד הוא עזב את המקום, אך שב כעבור זמן קצר כשהוא אוחז בפטיש ותקף את האם שהייתה במקום".
עוד נמסר כי תושבים וקצינת משטרה שנכחו בפארק השתלטו על החשוד עד להגעת שוטרים למקום, שעצרו אותו לחקירה. "מחר, בהתאם לצורכי החקירה וממצאיה, תבקש המשטרה להאריך את מעצרו בבית המשפט", צוין.
נבחרת ארה"ב בכדורגל, אחת מבין שלוש המארחות של המונדיאל, פתחה נהדר את הטורניר עם 1:4 מרשים על פרגוואי לעיני כ-70 אלף צופים באצטדיון בלוס אנג'לס. שחקניו של המאמן מאוריסיו פוצ'טינו עלו ליתרון תוך שבע דקות בלבד בעקבות שער עצמי של דמיאן בובאדייה. פולארין באלוגון הוסיף צמד בדקות 31 ו-45. מאוריציו צימק לפרגאווי בדקה ה-73, וג'ובאני ריינה כבש את הרביעי של ארה"ב עם שער יפהפה בדקה ה-97.
את סיכום השבת ערך תום אברמסון.
נתקלתם באירוע חשוב ואתם רוצים לדווח עליו? שלחו הודעה פרטית למספר הסלולרי של חדשות 0404: 054-3070000. (ניתן לשלוח אלינו הודעת וואטסאפ או הודעת סמס).
ניתן להוריד ללא כל עלות את אפליקציית חדשות 0404 מחנויות גוגל ואפל.
מערכת חדשות 0404 מאחלת בשורות טובות לכל בית ישראל.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
