
ואנס מבהיר: "ארצות הברית תפעל לפי האינטרסים שלה – גם אם ישראל תחשוב אחרת"
סגן נשיא ארצות הברית, ג'יי די ואנס, התייחס בריאיון שהעניק לרשת "פוקס ניוז" למגעים המתנהלים מול איראן, והדגיש כי המדיניות האמריקנית תיקבע בראש ובראשונה על פי האינטרסים הלאומיים של וושינגטון, גם אם עמדתה של ישראל בנושא תהיה שונה.
לדבריו, הנשיא דונלד טראמפ משוכנע כי עדיין קיימת אפשרות להגיע להסדר מדיני רחב ויציב שיטפל בסוגיית תוכנית הגרעין האיראנית וימנע הסלמה נוספת באזור. ואנס הסביר כי הממשל האמריקני רואה בהשגת הסכם ארוך טווח יעד אסטרטגי בעל חשיבות עליונה, מתוך אמונה כי מהלך כזה יתרום ליציבות האזורית וישרת את האינטרסים הביטחוניים והמדיניים של ארצות הברית.
בריאיון הודה סגן הנשיא כי ייתכנו פערי תפיסה בין וושינגטון לירושלים בנוגע לאופן שבו יש להתמודד עם האיום האיראני. "ייתכן שישראל תתמוך במהלך כזה וייתכן שלא", אמר, "אך בסופו של דבר האחריות שלנו היא לפעול בהתאם למה שאנחנו מאמינים שמשרת בצורה הטובה ביותר את האינטרס האמריקני".
ואנס הוסיף כי הנשיא טראמפ נבחר על ידי הציבור האמריקני כדי לקבל החלטות הנוגעות לביטחון הלאומי של ארצות הברית, ולכן הממשל ימשיך לקדם את נתיב המשא ומתן כל עוד הוא סבור שיש בו פוטנציאל להשיג תוצאה שתמנע מאיראן להתקדם לעבר יכולת גרעינית צבאית.
האמירות הללו מגיעות בתקופה רגישה במיוחד, כאשר המגעים בין ארצות הברית לאיראן נמצאים במוקד תשומת הלב הבינלאומית, וברקע דיווחים על מאמצים דיפלומטיים אינטנסיביים לגיבוש הסכם חדש. במקביל, בישראל ממשיכים לעקוב בדריכות אחר ההתפתחויות, על רקע החשש כי כל הסדר עתידי לא ייתן מענה מלא לסוגיות הביטחוניות שמטרידות את ירושלים.
דבריו של סגן הנשיא משקפים את הקו שמוביל הממשל האמריקני בתקופה האחרונה – חתירה להסכם מדיני עם איראן, תוך הדגשה כי ההחלטות הסופיות יתקבלו על בסיס האינטרסים של ארצות הברית, גם אם הן לא יחפפו באופן מלא לעמדותיהן של בעלות בריתה באזור.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
