
בנט בשירות איראן: מספק תחמושת תעמולתית לאויבי ישראל בזמן מלחמה | צפו בתיעודים המרתיחים
בעוד לוחמי צה"ל מחרפים נפשם בכלל החזיתות, דבריו של נפתלי בנט הופכים לכלי נשק הסברתי בידי המשטר האיראני ואויבי ישראל
התבטאויותיו של ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט בראיון לחדשות 12 מעוררות זעם ציבורי רב, לאחר שצוטטו בהרחבה על ידי כלי תקשורת תומכי טרור וחשבונות המזוהים עם המשטר באיראן ושנאה לישראל. בנט הצהיר בשידור כי ממשלת ישראל הנוכחית בראשות נתניהו "לא יודעת לנצח בשום מקום" וקבע כי אין ניצחונות בעזה או בלבנון, טענה המנוגדת לחלוטין למציאות בשטח ולנתוני הלחימה.
הדהוד דבריו של בנט בערוצי האויב מתרחש ברגעים קריטיים של המערכה הצבאית. במקום לגבות את המדינה ואת הדרג הלוחם, בחר ראש הממשלה לשעבר בקו המייצר דמורליזציה עמוקה בקרב הציבור הישראלי ולוחמיו. הפרסומים בעולם, מציגים את דבריו כהודאה רשמית בכישלון ישראלי גורף, דבר הגורם נזק אדיר למאמצי ההסברה והביטחון הלאומי.

הביקורת החריפה על בנט מתמקדת בכך שדווקא מי שעמד בראשות הממשלה ומתכנן לשוב למערכת הפוליטית, בוחר להחליש את עמידות המדינה בשעת מלחמה. המעשה נתפס כמתן רוח גבית ישירה לאויב, המנצל כל מילה של בנט כדי להוכיח את נרטיב התבוסה הישראלי לכאורה, בזמן שחיילי צה"ל פועלים בעומק שטח האויב.



נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
