
חדרה נלחמת על האוויר: ישיבת מועצת העיר תתקיים במשרדי איגוד הערים לאיכות סביבה
עיריית חדרה מחריפה את המאבק הציבורי נגד המשך פעילותן של היחידות הפחמיות 1–4 בתחנת הכוח "אורות רבין". כצעד של תמיכה במאבק הסביבתי, החליט ראש העיר ניר בן חיים לקיים את ישיבת מועצת העיר הקרובה במשרדי איגוד ערים לאיכות סביבה שרון-כרמל, במטרה לאפשר לכל חברי המועצה לקחת חלק בדיון הציבורי בנושא עדכון היתר הפליטה של התחנה.
המאבק, המובל על ידי ראש העיר בשיתוף המשרד להגנת הסביבה ומשרד האנרגיה, מתמקד בדרישה לסגור את היחידות הפחמיות הישנות והאצת המעבר ליחידות 70–80 הפועלות על גז טבעי. לטענת העירייה, עדכון היתר הפליטה המוצע עומד בסתירה להחלטות ממשלה קודמות ולהתחייבויות שניתנו לאורך השנים להפסקת השימוש בפחם המזהם.
בדיון הציבורי שייערך באיגוד צפויה להשתתף השרה להגנת הסביבה עידית סילמן, לצד אנשי מקצוע, נציגי רשויות והציבור הרחב. במקביל לזירה המקומית, המאבק יעלה גם לוועדת הפנים והגנת הסביבה בכנסת. ראש העיר ניר בן חיים, יחד עם סגנו שלמה בוזגלו ויו"ר ועדת איכות הסביבה רון שגן, הוזמנו להציג בפני הוועדה את השלכות המשך הפעלת היחידות על בריאות תושבי האזור.
באיגוד ערים לאיכות סביבה שרון-כרמל מדגישים כי מדובר בהליך קריטי של שיתוף ציבור, בו יוצגו המגבלות המוצעות בהיתר החדש לצד העמדה המקצועית של האיגוד והארגונים הירוקים.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
