
שלושה בדואים הואשמו בהברחות על ידי רחפנים לרצועת עזה
המשטרה עצרה את מחמד סראחין, שריף אבו גרדוד ויונס אבו גרדוד, תושבי הפזורה, בחשד לביצוע הברחות סיגריות וסמים באמצעות רחפנים לרצועת עזה.
בחקירתם עלה כי במהלך השבועות האחרונים, השלושה היו מעורבים במספר הברחות מישראל לרצועת עזה, של סמים וסיגריות, זאת תוך שימוש ברחפנים אשר נותרו ברצועת עזה בתום הפעילות וביכולתם לסחוב עד עשרות ק״ג. כוחות צה״ל, שב״כ ומשטרת ישראל פועלים לסיכול הרחפנים והשימוש בהם על ידי ארגוני הטרור ברצועה באמצעות תקיפות מהאוויר והשמדה של הרחפן והחשודים אשר מגיעים לאסוף אותו לאחר הנחיתה ברצועה.
עם תום החקירה הגיש עו"ד אסף בר יוסף מפרקליטות מחוז דרום כתב אישום כנגד שלושת הנאשמים בגין עבירות של מתן אמצעים לביצוע מעשה טרור, ייצוא סם מסוכן, ניסיון לייצוא סם מסוכן, שיבוש מהלכי משפט, הפרעה לשוטר בשעת מילוי תפקידו נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף, לסרחין יוחסה גם עבירה של נהיגה בזמן הפסילה, לשריף יוחסה עבירה של מעשה פזיזות ורשלנות ולסרחן ושריף יוחסה גם עבירת החזקת סם מסוכן שלא לצריכה עצמית.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
