
רגבים עתרו נגד מפעל ענק ובלתי חוקי של שר ב'רשות'
תנועת רגבים הגישה עתירה לבית המשפט המחוזי נגד מפעל מתכת עצום בשומרון, שנבנה ללא היתר על 30 דונם אדמות סקר בפאתי בידיא, סמוך לגדר המערכת.
המפעל, בבעלות מחמד אלעאמור, שר הכלכלה הלאומית ברשות, משתרע על 21 דונם בנוי ומפר צו איסור בנייה. אלעאמור, איש עסקים שתמך במיזמים כ"שחרור מהכיבוש", זוהה על ידי מחלקת המחקר של רגבים כמי שעומד מאחורי המפעל.
המפעל, המייצר מבנים קלים, מכולות וחומרי בנייה, ממוקם בין בידיא למסחא, קרוב ליישובים אלקנה ועץ אפריים. ברגבים אומרים כי משאיות הסחורה שיוצאות מהמפעל תומכות בבנייה הבלתי חוקית במרחב, תוך ניצול אדמות מדינה.
למרות פניות חוזרות ונשנות למינהל האזרחי, הרשויות התעלמו, וטענו כי קיימים "סדרי עדיפויות", מה שהוביל לעתירה של רגבים נגד ההפקרות.
ראש מועצת שומרון, יוסי דגן, תקף: "מפעל ענק זה, שנבנה תוך זלזול בחוק, הוא סמל לאנרכיה. אכיפה סלקטיבית פוגעת בדמוקרטיה". הוא דרש פעולה מיידית, והשווה את המקרה לאכיפה נוקשה נגד מתיישבים יהודים.
רועי דרוקר, רכז יו"ש ברגבים, הוסיף: "המפעל הוא ביטוי קיצוני להשתוללות הרשות בשטחי C. פוליטיקה, כסף גדול וסיכון ביטחוני משתלבים כאן. קורא למדינה לעצור את ההפקרות ולשנות את המציאות בשטח".
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
