
ביום חמישי התקיים סיור מיוחד באזור מדבר יהודה המשלב את שטחו של מזרח גוש עציון, בהשתתפות חברי הכנסת לימור סון הר מלך ומשה סלומון יחד עם תנועת ה"צופות".
במהלך הסיור, המשתתפים הכירו את שטחי החקלאות וביקרו במצפה "הצור", שם נשקפה תמונה מקיפה של אזורי ההתיישבות באזור. המתנדבים של הסיור האזרחי הציגו את האתגרים הביטחוניים הניצבים בפניהם.
המשתתפים ביקרו גם בחוות "זוהר יהודה" של שחר ואלישע טורנר, יחד עם רועי הצאן המתנדבים.
מהחווה, נשקפה תמונה רחבה של השמורה ההסכמית המחברת בין גבולה המזרחי של מדינת ישראל למדבר יהודה ומשם ליישובי מזרח גוש עציון.
אושרת גיספאן ושרון אבני, נציגות ה"צופות", הציגו תמונת מצב של הבנייה הבלתי חוקית הפלסטינית, המהווה חלק מתוכנית השתלטות הקרקעות המתבצעת בחסות הרשות הפלסטינית. נחשפה תמונה של בנייה מאסיבית פראית בהיקף של למעלה מ-3048 מבנים לא חוקיים ויותר מ-10228 מטרים של סלילת כביש בלתי חוקית.
בשל המצב הביטחוני המתוח, חלה האצה בהשתלטות הבלתי חוקית על הקרקעות.
ח״כ לימור סון הר מלך אמרנו בסיור: לא צריך להיות ביטחוניסט דגול כדי להבין שהבנייה הבלתי חוקית במזרח גוש עציון מהווה איום ביטחוני משמעותי, ולא צריך להיות פעיל סביבתי מוצהר כדי להבין כי בניה זו עם החציבות הפיראטיות שבצילה פוגעת בערכי הטבע של מדבר יהודה, וגורמת לזיהום סביבתי ולהשמדת עדויות ארכיאולוגיות.


תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם