
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, התייחס לדבריו של מפכ"ל המשטרה יעקב שבתאי ואמר:
"צר לי שבשבועות האחרונים הוא מנסה להתחבר לקפלן, להתחבב על הקפלניסטים - זו טעות במחינתו אני חושב, הרי איפה הוא היה בכל השנה וחצי האחרונות? אם הוא חושב שעצמאות המשטרה נפגעת, איפה הוא היה?- הוא לא היה כי הוא ידע היטב שהמשטרה מתפתחת, שהוא קיבל דברים שמעולם לא היו במשטרה, שתשעה מיליארד שקלים הבאתי למשטרה".
את הדברים אמר השר לביטחון לאומי אצל גדי נס ברדיו צפון.
בנוסף השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר התייחס לדברי מפכ״ל המשטרה בנאומו הבוקר בטקס סיום קורס לסיירי ביטחון קהילתי חרדים:
״בימים האחרונים יש כל מיני קולות שמדברים על עצמאות המשטרה.
. במדינה דמוקרטית, הדרג המדיני הוא מתווה את המדיניות של המשטרה. ככה היה, וכך זה ימשך.
אני שומע שמפכ״ל המשטרה בכל מיני פורומים מדבר ואומר כל מיני דברים, שאלתי את עצמי איפה היו הדיבורים האלה בשנה האחרונה? לא שמעתי מהם.
צריך להודות, מפכ״ל המשטרה בשנה האחרונה קיים את המדיניות שלי, עמד בציפיות שלי לקיים את המדיניות ונענה לכל פניותיה.
זה נכון, שאחרי וועדת מירון שקבעה והדיחה אותו, פתאום הוא שינה את הטון ואני חושב שהטון הנוכחי זה איזהו רצון להצטרף למחנה קפלן. שיהיה בריא.
מה שאנחנו עושים כאן, זה מחנה אחר -מחנה של כלל ישראל. יש כאן הכל. יש כאן ימין ושמאל, דתיים וחילונים וחרדים, וזה המשטרה שאני רוצה - משטרה שיוונית. משטרה שמתייחסת לכולם בשיוויון. משטרה שפועלת למען כולם״.


תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם