
האכיפה החדשה בעניין שימוש לא חוקי בפירוטכניקה במגרשי הספורט
המשטרה תחל לחלק קנסות מנהליים, כחלק מהמאבק בתופעת של הפרת הסדר הציבורי, בעניין שימוש של חפצים אסורים ושימוש בפירוטכניקה אסורה, טרם נקיטת הליכים פליליים.
מהמשטרה נמסר: "השר לבטחון לאומי, ח"כ איתמר בן גביר, העביר את הסמכות למשטרת ישראל, לאחר חתימת שר המשפטים על התקנות והקנסות המנהליים והכנסתן לתוקף.
משטרת ישראל והמשרד לביטחון לאומי ביצעו עבודת מטה סדורה בשיתוף משרד המשפטים ומשרד התרבות והספורט למימוש הכלים החדשים העומדים לרשות המשטרה ואשר תיתן מענה למאפיינים היחודיים הנדרשים למיגור האלימות ועבירות הסדר הציבורי בתחום הספורט.
הקנסות המנהליים אשר יחולקו למפרי החוק עם חידוש אירועי הספורט, יאפשרו אכיפה מיידית כאמצעי ביניים טרם מעבר לצעדים פליליים. אלו, יהוו כלי אכיפה להתמודדות עם תופעות אלימות במתקני הספורט והשימוש בהם בעבירות השונות הוכח כאפקטיבי.
החתימה על תקנות הקנסות המנהליים ומימושן על ידי משטרת ישראל הן צעד מבין מהלכים רחבים שמקדמת המשטרה בשיתוף פעולה עם כלל הגורמים הרלוונטיים לשינוי חקיקתי וביצוע תהליכים נוספים במטרה למגר את האלימות במגרשים ולאפשר את המהלך התקין של אירועי הספורט תוך שמירה על הסדר הציבורי וביטחונם של האוהדים והספורטאים".
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
