
הסיפור של הלוחמים האלה טרם סופר. לוחמי יס"מ נגב, שנלחמו בגופם כדי להגן על קיבוץ רעים בבוקר בשבעה באוקטובר. הערב חשפנו לראשונה הקלטות ותיעודים דרמטיים מאותו יום נורא. זה היה קרב קשה, אך הלוחמים מתעקשים על כך שזו השליחות שלהם, והם כאן כדי לשמור ולהגן על הבית ועל אזרחי המדינה.
באותו בוקר מפקד המחוז ניצב אמיר כהן הכריז על 'פרש פלשת', לוחמי יס"מ נגב עלו על הסוואנות שלהם ונסעו במהירות לעבר קיבוץ רעים, לתוך גוב האריות. הם נתקלים במחבלים רבים ומבינים היטב שהסכנה גדולה, ושהסיכויים לחזור הביתה בשלום לא גבוהים, אבל למרות זאת הם מסתערים לקיבוץ נחושים להגן על האזרחים שהיו ברעים. "ידענו שיש סיכוי גדול שאנחנו לא חוזרים הביתה, אבל לנגד עיננו עמד דבר אחד – להציל כמה שיותר אזרחים", שיתפו אותנו הלוחמים.
לא חולפות דקות, לוחמי היס"מ כבר מנהלים קרב על החיים ומתחילים לחסל מחבלים. בקרב הגבורה הזה נפלו שני לוחמי יס"מ, אלכסיי בודובסקי ז"ל שהציל את הצוות כשהורה להם לשנות מסלול במקום ששרץ מחבלים, ואוריאל אברהם ז"ל שנלחם בעוז עד שנורה בכתפו נפצע קשה ומת.
כשנכנסנו לתוך הקיבוץ כדי לראות מקרוב היכן התנהל הקרב באותו בוקר, פגשנו במקרה לוחם מיחידה מובחרת, שנלחם לצד לוחמי היס"מ באותו קרב, לא הייתה לו היכרות מוקדמת איתם אך הוא זיהה אותם לאחר שסיפרו לנו במהלך הצילומים על מה שחווה ברעים.



תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם