
הרמטכ"ל רא"ל הרצי הלוי וראש השב"כ רונן בר נכנסו יחד עם מפקד פיקוד הדרום וכוחות אוגדה 98 לעומק ח'אן יונס וקיימו הערכת מצב בשטח.
הרמטכ"ל אמר ללוחמים בשטח: "אתם עובדים כאן מאוד חזק על שתי משימות - פירוק של חטיבת חאן יונס, השמדת התשתיות שלה, הרג הפעילים שלה ולחץ חזק מאוד על שחרור החטופים. זה שני דברים מאוד מאוד חשובים, ותסבירו את זה לאנשים, זה הולך ביחד, הם יבינו את זה - יעבדו יותר טוב. תראו, הלחימה בחאן יונס אנחנו עד כה לא סיימנו אותה, רחוקים מלסיים אותה, אנחנו מסכמים אותה עד כה כהצלחה גדולה מאוד.
מעל 1,200 מחבלים במגע הישיר בתמרון זה הרבה מאוד מתוך ארבעת הגדודים. עוד מעל 1200-1300 מחבלים בתקיפות האוויריות זו מסה, חטיבת ח'אן יונס מאבדת את היכולות שלה, זה מאוד מאוד חשוב. הרבה מפקדים הרוגים ואנחנו רוצים להביא יותר מפקדים הרוגים ויותר בכירים וזה חוזר לקפיצות האלה ולתחבולות. המחשבים שהוצאנו, השבויים ששבינו, הדברים האלה הולכים לשב״כ ולאמ״ן, בשיתוף פעולה מצוין, עוברים עיבוד, ואנחנו חוזרים חזרה עם מודיעין חדש, מעמיקים הישג".
"ההיקף הוא אגב התצוגה שראינו למטה ועוד תצוגות אחרות ובכלל הפירוק המודיעיני והתקשובי שלהם הוא פירוק לשנים רבות שאי אפשר להתאושש ממנו", אמר ראש השב"כ. "תראו אנחנו פה מול מבוקשי מחילות, לא התנסנו בזה, עכשיו אנחנו מתנסים בזה, אבל למרות שהם מבוקשי מחילות, א׳ - המחילות דיברנו על זה הן סופיות, ב׳ - המחילות ניזונות מהעל קרקע".



תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם