
הבוקר בבית המשפט המחוזי בבאר שבע הורשע הסייען זאהי אבו ג'ודה (28) מהיישוב כסייפה, אחיו של המחבל חאלד אבו ג'ודא (26) - שרצח את החייל רון קוקיא (19) הי"ד בצומת ערב בשנת 2017, בקשירת קשר לביצוע מעשה טרור.
בועז קוקיא, אביו של רון הי"ד, בדברים שמסר לתקשורת לאחר ההכרעה: "אנחנו קוראים לאנשי המשפט להעניש בחומרת הדין את אבו-ג'ודה הן מצד הצדק, המוסר ומצד כוח ההרתעה של המחבלים הפוטנציאליים, שכידוע יש רבים מהם גם בתוך גבולות הארץ, ביו"ש וחלק מערביי ישראל".
עוד הוסיף: "אני מקווה שעם ישראל יתעורר, כולל המגזר הבדואי שיוקיעו את המשפחה. אנחנו רואים בימים אלו התעוררות של ההבנה על מחיר הטרור, מיהו חמאס-דעאש ומה הסכנה שלו וכי אינם עושים הבחנה אלא רוצחים על כל אחד".
בסיכום דבריו אמר: "אני, יחד עם פורום "בוחרים בחיים" של המשפחות השכולות ותנועת "אם תרצו", נמשיך ללחוץ ולהיאבק בטרור ביתר שאת. צריך להתעורר ולדעת שזה או אנחנו או האויבים שלנו. אנחנו צריכים להשמיד אותם מבחוץ ובתוך מדינת ישראל".
"אם תרצו" העומדת לצד משפחת קוקיא מאז הרצח של הבן רון הי"ד, ליוותה הבוקר את האב בועז במהלך הכרעת הדין. יונתן שי, ראש אגף הסברה בתנועת "אם תרצו": "פעילי אם תרצו מלווים את בועז היקר ומשפחת קוקיא כבר שנים בכל הדיונים וההליכים המשפטיים שקשורים לרצח הלוחם רון קוקיא הי"ד.
הנוכחות שלנו עושה את שלה והרשעה רודפת הרשעה. החל מהרוצח המחבל שרצח את רון, דרך האח הסייען ועד האבא של השניים שאיים במהלך המשפט על בועז האב השכול באחד מהדיונים ונשפט על כך בימים אלו.
אנו מצפים לעשיית הצדק עם הרוצחים והסייענים ושיענשו במלוא חומרת הדין. מקומם בכלא לשנים ארוכות. אנו מקווים שעונשם יהיה חמור ביותר בעיקר בכדי שתיווצר הרתעה לכלל המחבלים הפוטנציאליים ששוקלים גם הם לבחור בדרך הטרור".


תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם