
כוחותינו החלו לתקוף בלבנון הבוקר, לאחר ירי נ"ט משטח לבנון לעבר עמדה צבאית סמוך לערב אל עראמשה שבגבול. תושבי היישובים באזור התבקשו להיכנס למרחבים מוגנים. בהמשך לכך, ארגון הטרור חיזבאללה לקח אחריות על התקיפה.
לאחר האירוע, הופעלו אזעקות סמוך לגבול הצפון. מדובר צה"ל נמסר: "בהמשך להפעלת ההתרעה בערב אל עראמשה, לאחר בדיקה נמצא כי ההתרעה הופעלה בעקבות ירי כוחותינו במרחב, לא זוהו שיגורים לשטח ישראל".
נכון להיום, בסה"כ תקפו כוחותינו 2,687 מטרות. מתוך 2,687 המטרות, 1,329 מטרות היו מטרות עוצם. חלוקת מטרות העוצם לפי מתחמים ברצועת עזה: רימל - 166 מטרות, בית חאנון - 345 מטרות, שג'עיה - 182 מטרות, אלפרקאן - 312 מטרות, חאן יונס - 133 מטרות, דארג' תופאח - 191 מטרות.
על כן, נשא דברים היום ראש מטה חיל האוויר תא"ל עומר טישלר, שאמר כי "אנחנו נמצאים באירוע שלא היה כמותו. לא נחזור למציאות שהייתה קודם. אנחנו תוקפים עכשיו ברצועת עזה באופן שלא היה בעבר".
"אנחנו בתוך מלחמה קשה", הוסיף תא"ל טישלר, "מה שקרה בשבת בבוקר זה אירוע קשה ובלתי נסבל, לא אנושי. אויב מתועב שיוצא מתוך אוכלוסייה אזרחית ורוצח אוכלוסייה אזרחית.
האירוע הזה בסיום המלחמה יתוחקר, אנחנו כצבא אחראים על זה, אני אחראי. אני אדם פשוט, אנחנו אחראים כאן עכשיו ואנחנו פועלים לשנות את המצב מהיסוד. צריך להתרכז במה יהיה. אנחנו לא בסבב, זה מלחמה".
כדי לשמור על חיי האזרחים, מצה"ל נמסר כי "צה"ל שב ומזכיר כי על מרחב אוגדת עזה מוטל צו שטח צבאי סגור ומבהיר כי כניסה למרחב אסורה בהחלט והיא מהווה סכנה ביטחונית חמורה.
לוחמי צה"ל מנהלים לחימה במרחב וכניסה אליו מסכנת חיים ופוגעת בפעילות הכוחות. צה"ל מבקש בכל לשון של בקשה מהציבור לא להיכנס למרחב האסור ולאפשר לכוחות הביטחון להמשיך ולבצע את משימותיהם - מדובר בסכנת חיים".



תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם