
כתב אישום הוגש היום (חמישי) כנגד שני קטינים בני 14 שתקפו וסחטו באיומים אלפי שקלים, ילד אחר בן 13.
על פי כתב האישום, בחודש יוני 2023, במהלך משחק בין הנאשם הראשון למתלונן, הפסיד המתלונן סכום כסף של כ-3,000 ש"ח. למתלונן, לא היה את הכסף לשלם והנאשם הראשון דרש לגנוב את כרטיס האשראי של אחד מבני משפחתו ולהשתמש בו כדי למשוך כסף. בתמורה לכסף, גם דרשו הנאשמים שיגנוב עבורם טרקטורון. כשהמתלונן הביע בפניהם את חששותיו, הם הלמו בו עד שנפל לקרקע וגם אז, המשיכו לחבוט בראשו ובגופו.
לאחר זאת, דרש הנאשם השני מהמתלונן להביא לו 4,000 ש"ח עד לבוקר למחרת. הקטין שחשש מהנאשמים, השתמש בכרטיס האשראי שגנב והעביר לנאשמים 4,000 ש"ח. למחרת בבוקר, המתלונן העביר להם את האשראי ואלו יצאו למסע קניות בחנויות שונות תוך שימוש גם בכספי המזומן וגם בכספי האשראי. לא די בכך, הנאשם הראשון דרש מהקטין, בנוסף להכל, לקנות לו גם קורקינט חשמלי על סך 5,000 ש"ח.
מספר ימים לאחר האירוע, פנה הנאשם הראשון לקטין וביקש שירכוש ממנו את הטרקטורון שנמצא ברשותו ב-2,000 ש"ח ובתגובה אביו של המתלונן סירב. כתוצאה מזאת, נדרש המתלונן להעביר לו סכום של 2,000 ש"ח עד אותו היום. המתלונן העביר להם 500 ש"ח שקיבל מאביו, העביר לנאשם וזה דרש ממנו את הסכום במלואו.
המתלונן עירב את אביו ואלו פגשו באותו הערב כבר את הנאשם, בדרישה להחזרת 500 השקלים שמסר לו. הנאשם הודיע למתלונן שעל כך שעירב את אביו, יענש ב-1,000 ש"ח נוספים. את הסכום שילם כאשר הוא ממן את נסיעות הנאשמים ברחבי העיר באמצעות אפליקציה.
באחד מן הימים של החודש, סביב השעה 23:30, ביקש הנאשם הראשון מהמתלונן לפגוש אותם מתחת לבניין שלו, בטענה שהוא "מעוניין לדבר איתו לבד". הקטין פגש אותו, הבחין בנאשמים ובאדם נוסף. אלה ליוו אותו למקום נסתר, שם תקפו אותו במכות ואגרופים, כשבמקביל מאיימים עליו עם סכין ודורשים ממנו לשתוק ואף הצמידו את הסכין לצווארו, כשהם מאיימים לדקור אותו אם לא יעביר להם 5,000 שקלים במזומן. אלה הגדילו לעשות וגם איימו על המתלונן שבמידה ויערב את הוריו, ימצא את מותו.
הקטין עלה לביתו כשהוא חבול וסיפר על המתרחש להוריו.
לנאשמים יוחסו עבירות של סחיטה באיומים; תקיפה בצוותא הגורמת חבלה של ממש; גניבה והחזקת סכין לנאשם השני יוחסו גם בעבירות של הדחה בחקירה והפרת הוראה חוקית לאחר שהפר מעצר בית בו היה נתון בשל עבירות קודמות. (צילום: אילוסטרציה)


תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם