
לקראת חזרתו של יו"ר וועדת החוקה לארץ ממסע הסברה בעד הרפורמה המשפטית, מתארגנת בנתב"ג הפגנת תמיכה בח"כ רוטמן שהותקף בשבת האחרונה על ידי מתנגדי הרפורמה, וכעת בכוותם לחכות לו בנתב"ג בהפגנת מחאה נוספת נגדו.
תחת הכותרת "אומרים תודה לחבר הכנסת שמחה רוטמן", צפויים להגיע היום (חמישי) עשרות תומכי הרפורמה לנתב"ג ולקבל את פניו של יו"ר וועדת החוקה רוטמן, אשר שב לארץ מביקור בניו יורק. מפגן התמיכה, שאותו מארגנת תנועת 'תקומה 2023' מגיע בתגובה להפגנות של פעילי שמאל, שמתנגדים לרפורמה ומתכוונים להפגין נגד ח"כ רוטמן. כמו כן, יתקיימו הפגנות תמיכה נוספות, במקביל לציר הנסיעה של ח"כ רוטמן.
במודעה לקראת מפגן התמיכה נכתב "ביום חמישי הקרוב מחכים לשמחה רוטמן אחרי הנחיתה בארץ ממסע הסברה בארה"ב ומחזקים אותו". המפגן מגיע לאחר שבשבוע האחרון שהה ח"כ רוטמן בניו-יורק, שם הוא פעל להסברה על נחיצות הרפורמה המשפטית וכן מדוע חקיקתה אינה פוגעת במעמדה הדמוקרטי של מדינת ישראל. כזכור, במהלך הביקור, בעת שעשה את דרכו מתפילת השבת בבית הכנסת, הותקף ח"כ רוטמן על ידי מתנגדי הרפורמה שהגיעו להילחם בהליך ההסברה שלו.
מתנגדי הרפורמה צפויים להגיע אף הם לנתב"ג ולמחות נגדו. במודעה שהם פרסמו תחת הכותרת 'הרוטמן חוזר' הם אומרים כי בכוונתם לחכות עם מגפונים לח"כ רוטמן בנתב"ג ומול מטה הציונות הדתית בראש העין, לשם מיועדות פניו. בשל כך, מלבד מפגן התמיכה בנתב"ג, מתכננים בתנועת 'תקומה 2023' לארגן הפגנות תמיכה ברוטמן גם בצומת גמזו ובצומת ראש העין. לדברי המארגנים, מפכן התמיכה מגיע מול האלימות, מול ההסתה ומול הניסיון לסתימת פיות.
על כן, בתנועת תקומה '2023' קוראים לציבור לבוא לקחת חלק בתמיכה בח"כ רוטמן ולחזק אותו אל מול המפגן של מתנגדי הרפורמה שצפוי לחזור על אותם אובייקטים אלימים בהם תקפו את ח"כ רוטמן בעת ביקורו בניו-יורק. נציין כי מדובר בהפגנה ראשונה של תומכי הרפורמה המשפטית אל מול הפעילות האנרכיסטית של ארגון 'אחים לנשק' שפועל בחודשים האחרונים נגד חקיקת הרפורמה ונגד ההידברות בבית הנשיא.



תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם