
כוח אבטחה במעבר קלנדיה ביצע נוהל מעצר חשוד שכלל ירי לאחר שמחבל תושב אל ג'יב נצפה מסתיר סכין בבגדיו. הסכין אותרה בעת המעצר, לכוחות שלום.
נהג דיווח בליל שבת על ירי שבוצע לעברו מרכב חולף באזור כביש 457 סמוך למכמש. לא היו נפגעים בקרב אחינו, הכוחות סגרו צירים באזור ופתחו בסריקות אחר המחבלים.
תצפיות צה"ל זיהו במהלך הלילה מספר חשודים שניסו להבריח סמים לשטח ישראל במרחב חטיבת פארן. לוחמי צה"ל שהגיעו למקום סיכלו את ההברחה והחרימו 7.5 ק"ג סמים בשווי מוערך של כשלושה מיליון ש"ח. כמו כן, במהלך הלילה עצרו כוחות צה״ל שני חשודים בניסיון הברחה נוסף שהתקרבו לגדר המערכת. החשודים הועברו להמשך חקירת כוחות הביטחון.
בליל שבת נקבע מותו של מידן קלר ברוך בן ה-16 בבית החולים שניידר בפתח תקווה. מבירור רפואי מקיף שערכו בבית החולים קפלן שם אושפז לפני כשבועיים, עלה כי מצבו של מידן נגרם, ככל הנראה, כתוצאה מעישון של סיגריות אלקטרוניות. מותו של מידן נקבע לאחר שהוא ניתק עצמו ממכונת האקמו.
מבית החולים נמסר הבוקר: "בצער רב, אנו מעדכנים על פטירתו של הנער בן ה-16 שטופל ביחידה לטיפול נמרץ לב במרכז שניידר וחובר למערכת האקמו בשל קריסה של ריאותיו, לאחר שימוש בסיגריות. מפרטים ראשונים עולה כי הנער נפטר לאחר שככל הנראה ניתק עצמו מהאקמו מסיבה לא ברורה. פרטי המקרה דווחו למשרד הבריאות, נבדקים בשעה זו וייחקרו בימים הקרובים".

מנהל טיפול נמרץ בשניידר, פרופ' עובדי דגן מסר: "הלילה קרה לנו מקרה קשה. למדנו להכיר את המשפחה ולהוקיר אותה. אתמול בשעה 23:00 הייתה התראה על חוסר פעילות של מערכת האקמו והייתה פעולה מיידית ונכונה של הצוות שנכנס להחייאה. הסיכויים להצלחה היו נמוכים ונאלצנו לקבוע את מותו. זה אירוע קשה, ואנחנו לומדים את הפרטים. הילד היה עירני ולא היה מונשם וזו דרך הפעולה עם הילדים. אנחנו עושים את זה כי ההחלמה של הריאה היא איטית".
אמו של מידן ז''ל, ריני מוטט ברוך ספדה לו: "ה' נתן, ה' לקח, יהי שם ה' מבורך. מידן שלנו הלך לעולמו אתמול בלילה. הילד היפה שלי, הסנדוויץ' שוקולד שלי, החיים שלי, איננו עוד איתנו".
עשרות אנשי שמאל נכנסו למתחם תחנת גלילות וסרבו לעזוב את המקום. המתפרעים שהו במתחם זמן רב וכאוס גדול שלט במקום.
ילד בן 11 נורה למוות במהלך קטטה בשכונה 5 ברהט. פצוע נוסף כבן 17 שנורה גם הוא נפצע באורח בינוני. המשטרה פתחה בחקירה.
רוכב אופנוע כבן 40 נהרג בתאונה עצמית בכביש 889 סמוך ליישוב מתת בגליל העליון. צוותי מד"א וכוח רפואה של צה"ל שהגיעו לזירה נאלצו לקבוע את מותו.
3 פצועות בהן, בת 20 באורח קשה בת 22 באורח בינוני ובת 14 קל בהתהפכות רכב בכביש 16 סמוך למחלף רבידה. צוותי מד"א פינו אותן לבית החולים הדסה עין כרם. המשטרה פתחה בחקירה.
קול נפץ נשמע בכמה אזורים ברחבי הארץ. באגודה הישראלית לאסטרונומיה אמרו כי ייתכן שמדובר במטאור: "קיבלנו מספר דיווחים על בוליד (מטאור זוהר במיוחד) שנצפה לפני זמן קצר באזור מרכז הארץ באור יום מלא! הבוליד נצפה ממרכז הארץ בסביבות השעה 17:20 בכיוון צפון מזרח, וייתכן מאוד שהוא נראה גם מאזורים אחרים בארץ".
כ-120 אלף מטיילים פקדו את שמורות הטבע והגנים הלאומיים לאחר חג הפסח. בין האתרים הבולטים היו הגן הלאומי ירקון תל אפק, הגן הלאומי קיסריה, שמורת הטבע עין גדי, הגן הלאומי גן השלושה, והגנים הלאומיים תל אשקלון, מצדה, אפולוניה ושמורת הטבע הבניאס.
את סיכום חדשות השבת ערכה נועה מגיד.
נתקלתם באירוע חשוב ואתם רוצים לדווח עליו? שלחו הודעה פרטית למספר הסלולרי של חדשות 0404: 054-3070000. (ניתן לשלוח אלינו הודעת וואטסאפ או הודעת סמס).
ניתן להוריד ללא כל עלות את אפליקציית חדשות 0404 מחנויות גוגל ואפל.
מערכת חדשות 0404 מאחלת בשורות טובות לכל בית ישראל – כוחותינו היקרים, עם ישראל אוהב אתכם.


תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם