
חברת הכנסת לימור סון הר-מלך מעוצמה יהודית, הגיעה היום (ראשון) לבית המשפט המחוזי בלוד כדי לתמוך בשני העצורים המנהליים תושבי השומרון שנעצרו בסוף השבוע שעבר בצו מעצר מנהלי, עליו חתם שר הביטחון יואב גלנט.
בדיון אישור צווי המעצר שהתקיים הבוקר בבית המשפט, חיזקה סון הר-מלך את ידי העצורים ומשפחותיהם ותקפה בחריפות את הטלת הצווים שלדבריה הוצאו כחלק ממלחמה כנגד המתיישבים.
לאחר הדיון אמרה חברת הכנסת: "הגעתי היום לבית המשפט המחוזי בלוד כדי למחות על העוול הזה של המעצרים המנהליים. בימים אלו המדינה רועשת וגועשת על פגיעה בדמוקרטיה - הצווים האלה הם הדבר הכי אנטי דמוקרטי שיש".
ח"כ סון הר-מלך תקפה ואמרה: "לא יכול להיות שבמקום לטפל בטרור ביד נחושה, אנו רואים את כוחות הביטחון משקיעים מאמצים פעם אחר פעם במלחמה נגד המתיישבים.
עם ישראל לא פילל לדבר הזה, עם ישראל ביקש ממשלת ימין, שתתן לו תמונות אחרות, שתתן לו בשורה אחרת. מספר העצורים המנהליים שיש כיום, הוא הגבוה ביותר מזה 30 שנה. לא יכול להיות שתחת ממשלת הימין הדבר הזה יקרה. אנחנו לא נאפשר לדבר הזה לקרות".
נזכיר כי שני העצורים המנהליים - אב לשניים וקטין תושבי השומרון, נעצרו בסוף השבוע שעבר בצו מעצר מנהלי שהטיל שר הביטחון גלנט, זאת חרף החלטת בתי המשפט המחוזי והשלום שהורו על שחרורם.


תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם