
שר התרבות והספורט מיקי זוהר פנה היום (רביעי) לשר האוצר בצלאל סמוטריץ', בבקשה להפעיל את סמכותו בחוק ולשלול מימון מהסרט "שני ילדים ביום".
בפנייה כתב השר: "אני פונה אליך בבקשה לבחון את התלונה שהגיעה לידי על אודות הסרט "שני ילדים ביום". ולהפעיל את סמכותך מכוח תיקון 40 לחוק יסודות התקציב.
ככל שלאחר בדיקתך תמצא כי יש ממש בטענות, אשמח שתכנס בהתאם לחוק את הפורום הנדרש לצורך שלילה רטרואקטיבית של התמיכה בקרן שתמכה בהפקתו של הסרט.
מצפיה בסרט התרשמתי כי היוצרים בחרו להציג רוצחים כקורבנות ואת חיילי צה"ל כמי שמתעללים בילדים חפים מפשע. הסרט, לדעתי, מבזה את זיכרם של קורבנות טרור האבנים ביו"ש (דוגמת, אשר פלמר ובנו התינוק הי"ד שנרצחו כתוצאה מידוי אבנים) בכך שממעיט מחומרת המעשה ואף מזלזל, לתחושתי, בסכנה שביידוי אבנים".
עוד כתב זוהר: "אני סבור כי סרטים הפוגעים בשמם הטוב של חיילי צה"ל ומדינת ישראל - אינם זכאים לקבל תמיכה מתקציב המדינה ומכספם של משלמי המיסים.
אבהיר, אין בכוונתי לשלול חופש ביטוי מיוצרים או אמנים ובלבד שלא תהיה ביצירתם דברי הסתה כנגד חיילי צה"ל ומדינת ישראל - את זה המדינה לא צריכה לממן.
מהיכרותי עימך ועם פעולותיך החשובות למען אזרחי ישראל, אין לי ספק כי אנו רואים עין בעין את הנושא ותבחן את הדברים לעומק ותטפל בהתאם".


תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם