
לאחר פעילות צה"ל הלילה בשכם, ראש מועצת שומרון יוסי דגן, ברך את צה"ל ותקף את הממשלה.
ראש המועצה האזורית שומרון, יוסי דגן, ברך את חיילי צה"ל, כוחות הימ"מ והשב"כ על הפעילות המבצעית בשכם הלילה ותקף את הממשלה.
לדברי דגן: "פעולות צה״ל המוצלחות הלילה ובמוצאי השבת בשכם הן מבורכות ומוכיחות כי רק פעולה צבאית נרחבת תחסל את הטרור. מזה חודש וחצי כולנו מתריעים, זועקים ומתחננים להחזיר את המחסומים הביטחוניים ולצאת למבצע צבאי נרחב כנגד תשתיות הטרור של ה'רשות הפלשתינית'. אני קורא לזה מבצע חומת מגן 2' - לא בהכרח מבצע זהה אלא מבצע גדול שישנה מציאות מחדש מול ארגוני הטרור, שיעביר אותם למגננה ולבריחה.
הממשלה כובלת את ידי צה"ל מלהחזיר מלחמה שערה - ומאשרת לו פעולות - מעט ומאוחר מידי. אימוץ הדרישה שלנו להחזיר את המחסומים הצבאיים סביב העיר שכם - הביא מיידית להורדה דרמטית בפיגועי הירי, אבל הגיע מאוחר מדי - לאחר הפיגוע בו נהרג לוחם גדס"ר גבעתי עידו ברוך הי"ד.
החזרת המחסומים סביב שכם והפעולות המבצעיות בעומק העיר כנגד תשתיות הטרור - הן חשובות, אבל בכדי להכריע את הטרור הממשלה חייבת להורות על מבצע צבאי רחב ומשמעותי בשכם ולהחזיר את המחסומים הביטחוניים בכל מרחב צפון השומרון בין שכם לג'נין, במרחב בו נעקרו ונהרסו הישובים היהודיים חומש, שא-נור, גנים וכדים במסגרת הגירוש בשנת 2005, ומאז מתעצמת שם תשתית הטרור. צה״ל ומערכת הביטחון הוכיחו כי יש ביכולתם לנצח את הטרור - הממשלה צריכה לתת לצה״ל את האפשרות והפקודה לצאת למבצע ולנצח״.


תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם