
הלילה פשטו כוחות מג"ב על המאחז עוז ציון בבנימין, הכוחות פרצו לבתים וביצעו מעצרים של שבעה מתושבי הגבעה, חלקם קטינים. מארגון חוננו נמסר כי השוטרים פרצו לבתים ללא צו וללא סמכות בחוק וכי העצורים נלקחו לתחנת בנימין, שם שהו כל הלילה ללא תנאים וללא שנחקרו כשהם אזוקים שעות ארוכות בניגוד לחוק. עו"ד נתי רום הגיע לתחנת המשטרה מטעם ארגון חוננו לסייע לעצורים.
עו"ד רום: "העצורים נעצרו לפנות בוקר כשפרצו לביתם ללא צו שופט המאפשר זאת, השתמשו בשטח צבאי סגור שלא חל על תושבי המקום כדי לפנות משפחה באמצע הלילה מביתה ולעצור כשבעה עצורים מתושבי המקום.
מדובר בעליית מדרגה בפגיעה בזכויות של המתיישבים, צר לי כי שר הביטחון עוסק בפוליטיקה ובגרוש יהודים שלא כחוק כתעלומת בחירות בעיצומו של גל טרור".
ממשטרת ישראל נמסר:
מדובר באזור המוגדר כשטח צבאי סגור עפ"י צו אלוף הפיקוד ומזה תקופה ארוכה שמתבצעות במקום פעולות אכיפה במסגרת זו.
לאחר הגעת צעירים לשטח הגבעה וזאת כאמור בניגוד לצו, הציגו הכוחות לנוכחים את הצו תוך מתן זמן סביר להתפנות. משבחרו לא להתפנות, נעצרו.


תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם