
"חשש ממסוכנות": בית המשפט הותיר במעצר את המחבל שהצית את בית משפחת יושובייב
כחצי שנה לאחר הצתת בית משפחת יושובייב בשכונת שמעון הצדיק בירושלים, דחה בית המשפט המחוזי בירושלים את בקשת אחד המחבלים להשתחרר למעצר בית – והותיר אותו במעצר מלא.
בדיון טענה פרקליטות המדינה כי עדיין ישנה מסוכנות מצד המחבל, ולכן אסור להיענות לבקשתו ולשחררו בית. טל יושבייב ועורך דינו חיים בלייכר, שמייצג אותו ואת משפחתו מטעם ארגון חוננו, נכחו באולם.
במהלך הדיון הוצגה עמדתו של יושובייב כי הוא עדיין חושש מהמציאות בשכונה מאז אותם האירועים וכי משפחתו חיה בקושי רב בעקבות מה שאירע להם. עורך דינו של המחבל ניסה להציע חלופות מעצר שונות, אולם הן נדחו על ידי בית המשפט. בסוף הדיון קבע השופט וינוגרד שלאור חומרת האירוע והמסוכנות הסטטוטורית, גם כשמדובר באיזוק אלקטרוני לא ניתן לשחרר את החשוד - אלא אם כן השירות מבחן יקבע שאין חשש מסוכנות. על כן הותיר את המחבל במעצר עד תום ההליכים וביקש השלמת תסקיר כדי להבהיר האם לדעת שירות המבחן נשקפת סכנה מהמחבל. לפי המענה החדש תידון הבקשה מחדש.
נזכיר כי ביתם של משפחת יושובייב המתגוררים בשכונת שמעון הצדיק בירושלים הוצת לפני כחצי שנה בעת שלא היו בביתם בשבת ובכך ניצלו חייהם. הצתת הבית הגיעה לאחר מספר רב של פעמים בהם הציתו מחבלים את מכונית המשפחה, ורק לאחר לחץ ציבורי גדול נעצרו ארבעה מחבלים הקשורים למעשה ואף הוצבה אבטחה במקום. המחבל שבעניינו עסק הדיון אתמול הינו סטודנט בבצלאל, ומואשם בסיוע לחוליית המחבלים בביצוע הפיגוע. אך כאמור, עדיין יש לגביו חשש למסוכנות.
עו"ד חיים בלייכר מארגון חוננו, המייצג את משפחת יושובייב, מסר: "אנחנו יוצאים עכשיו מדיון תום הליכים של אחד המחבלים שהיו שותפים לפיגועים נגד משפחת יושובייב בשמעון הצדיק. מדובר בחוליית מחבלים שהציתו פעם אחר פעם את הבית של טל, ואת הרכבים של טל. מדובר בחולייה מסוכנת שנתפסה אחרי הרבה מאוד זמן, הוגשו כתבי אישום, ועכשיו יש מחבלים שחושבים שמגיע להם להשתחרר ולצאת מהמעצר כדי שהם יוכלו להמשיך לבצע את הטרור שהם חלק ממנו.
הגעתי עם טל היום לדיון, ישבנו שם תוך אמירה שאנחנו מגיעים גם לדיון מעצרים ושאין שום דרך לשחרר מחבל לחופשי, גם לא בפיקוח. כמי שהוא חלק מתעשיית טרור הוא מסוכן לא רק לטל אלא לכל אזרחי המדינה".
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
