
אם קיים בראשכם רעיון לסטארט אפ, או אפילו אף התחלתם לבנות צוות עבור המוצר שלכם, וכעת, נותר עבורכם רק לגייס סכום כספי נכבד על מנת להפוך את הרעיון שלכם למציאות. איך מאפשרים לזה לקרות? למעשה, לכל הליך של גיוס משקיעים יהיה דומה עבור כל אחד. אמנם נושא זה נשמע מאוד מפתה, לקבל כסף מבלי לייחס חשיבות, אך האופן שבו תגייסו את הכסף אף ישפיע רבות על עתידו של המיזם שלכם. לכן, הדרך הנכונה עבור גיוס משקיעים לסטארט אפ שלכם הינה נגזרת של כמה וכמה דברים כמו, מהו הסטטוס של החברה שלכם ברגע זה, כמות הלקוחות שיש עבורכם, סוגו של המוצר וכדומה. במאמר הבא ישנם מספר פרמטרים חשובים שכן מסבירים מה בעצם משקיעים לעיתים מחפשים בחברות אשר זקוקות לעזרתם.
מה בעצם משקיעים מחפשים?
לפני שנכנסים לפעולה שבה מתרחש גיוס משקיעים לסטארט אפ , חשוב כצעד ראשוני להיכנס אל תוך ראשם של המשקיעים וכן להבין כיצד הם חושבים. חשוב לומר כי אם נצליח לפצח מה משקיעים רוצים, באופן חד משמעי נוכל לעבוד בצורה חכמה יותר.
- החזר ההשקעה - למעשה, משקיעים רוצים בסופו של דבר החזר עבור השקעתם, וכמה שיותר כמובן יותר טוב עבורם. חשוב לציין כי לא משנה מה הנכם עושים, מה אתם מוכרים או אפילו מי אתם, סופו של יום המשקיע רוצה לראות את הכסף שלו חוזר פלוס רווחים. הבנה זו צריכה באופן חד משמעי להוביל אתכם בכל צעד שהנכם עושים בתהליך של גיוס משקיעים ומסע השכנועים שלכם. באופן כללי לתת הסבר מדוע סכום הכסף שהמשיקעים ישימו היום יגדל וכן יהיה יותר בהמשך.
- מודל עסקי - משקיעים רוצים לראות מיזמים שונים שכן יש בידם מודל עסקי אשר יש לו מעין אחיזה במציאות. למעשה, להציג את המיזם שלכם אך לא להציג מודל עסקי הינה פעולה גרועה ולא נכונה, אך היהופיצחתם מודל עסקי שכן עושה הכל או ייחודי באופן חד משמעי ניתן לומר כי קניתם את המשקיע.
- לסמוך על גוף כלשהו - ניתן לומר כי בסופו של יום רעיונות יש בלי סוף, וגם כיום אם הרעיון שלכם נשמע חיובי וטוב יכול להיות שבעתיד אינו יהיה אותו דבר, לכן, משקיעים למעשה רוצים להשקיע באנשים שכן יהיה אפשרי לסמוך עליהם על מנת לגרום לדברים לקרות ולזוז. בעקבות זאת, המשקיעים ירצו לראות כי יש לכם את הניסיון בתעשייה וכן התלהבות לעשות זאת.
- שוק עם פוטנציאל גדול - למעשה, משקיעים מחפשים אחר חברות שכן יש בידם פוטנציאל לשוק גדול, שמן ורווחי. אך חשוב לומר כי אם אין הרבה עניין עסקי בשוק בו הנכם נמצאים, דבר זה עשוי להיות פחות מעניין עבור המשקיעים עצמם.
לסיכום
ללא ספק תהליך של גיוס משקיעים הינו פונקציה של כמה דברים שונים כגון, השלב בו הנכם נמצאים, מטרותיכם וכמובן סוג המוצר אותו אתם רוצים למכור. כדי לעבוד בצורה חכמה ומשכילה, ניתן לתאם את תהליך הגיוס עבור הסטטוס שלכם ולא להפך ממנו. חשוב לציין כי לא כל שקל שנולד הינו שווה, ואם משקיע א' שם כ - 100,000 דולר אך משקיע ב' שם את אותו סכום הינם יכולים להביא אתכם לשני דרכים או מקומות שונים לגמרי, חשוב להבהיר כי בחירה באופן משכיל ונבון תניב עבורכם וכן גם עבור החברה שלכם תוצאות חיוביות לאורך זמן.


תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם