
רוסיה הודיעה הערב כי צבא רוסיה חיסל כ-180 "שכירי חרב" מרחבי העולם במהלך המתקפה על בסיס צבא אוקראיני סמוך לגבול עם פולין, כאשר הכוונה למתנדבי מרחבי העולם שבאו להילחם לצד האוקראינים בעקבות הפלישה הרוסית.
בין המתנדבים הרבים שהגיעו לאוקראינה, לבקשת ממשלת אוקראינה, ישנם גם ישראלים, חלקם יוצאי יחידות קרביות בצה"ל ממוצא אוקראיני שלא הסכימו לעמוד מנגד כשארץ מולדתם ובני משפחתם מותקפים על ידי הרוסים.
לא ברור לפי שעה אם הדיווח של רוסיה אמין או אם בין אותם "שכירי החרב" שנהרגו לכאורה ישנם גם ישראלים. ממשרד החוץ נמסר כי לא ידוע על ישראלים שנהרגו ואין חשד להרוגים ישראלים בשלב הזה.
לשאלת חדשות 0404 כמה ישראלים הגיעו להילחם באוקראינה בעקבות הפלישה הרוסית השיבו במשרד החוץ כי "אין הערכה בנוגע למספר הישראלים שהגיעו", אך הבהירו כי ככל הנראה מדובר במספר קטן מאד.


תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם