
כלי תקשורת ערבים מדווחים הבוקר כי משרד הפנים הישראלי הוציא צו איסור יציאה מהארץ לשייח' המסית, עכרמה צברי, למשך 4 חודשים, בטענה שהוא מהווה סכנה לביטחון המדינה.
על פי הדיווחים, ההחלטה תעמוד בתוקף עד ה-29 למרץ 2022.
כזכור, בשבועות האחרונים חשפו חוקרי 'אם תרצו' ו'לך ירושלים' את פעילותו המסיתה של ראש המועצה האסלאמית בירושלים ולשעבר המופתי של ירושלים, השייח' עכרמה צברי, המטיף הבכיר ביותר במסגד אל אקצה שבהר הבית.
ב-22.11, יום לאחר הפיגוע הרצחני בירושלים, בו נרצח הצעיר אליהו דוד קיי הי"ד, איים סברי בטוויטר: "קבוצות יהודיות קיצוניות מנסות לתקוף את אל-אקצה...אנו מטילים את האחריות המלאה לכל אירוע שיתרחש על הכובש הישראלי. לחץ מייצר פיצוץ. אל-אקצה הוא קו אדום".
למחרת, (23.11), העלה סברי שוב הצהרת איומים של המועצה האיסלאמית העליונה בירושלים: ''מי שיעשה או עשה עוול למסגד אל אקצא, ידע איזה מפלה הוא יקבל. עלינו להגן על אל אקצא והמקומות הקדושים, בסופו של דבר אלימות תוביל רק לאלימות נגד''.
בתגובה הגישו אנשי 'אם תרצו' ו'לך ירושלים' תלונה במשטרה על הסתה חמורה לטרור וכינו את פעילותו של סברי 'פצצה מתקתקת'. כעת מתברר כי בעקבות התלונות והפניות שהוגשו, נאסרה יציאתו של המסית מישראל.
מתן פלג, יו''ר אם תרצו, ומאור צמח, יו''ר לך ירושלים, מסרו בתגובה: '''אנו מברכים על הצעד החשוב של משרד הפנים למנוע מהשייח' צברי לצאת מהארץ, נסיעה שככל הנראה נועדה להמשיך ולהביא מימון לפעילויות ההסתה הלאומניות שלו.
חוקרינו ימשיכו לחשוף את פעילותה גורמי האסלאם הרדיקלי לכל אזרח ישראלי כדי להציל חיים. אנו שבים וקוראים לשר הבט''פ ולמשטרת ישראל, אל תסתפקו באזהרות ובעיכובים. הדרשות המסיתות שלו לפגיעה ביהודים בירושלים הופכות ממילים למעשים. כל עוד הוא מסתובב חופשי, חיי יהודים בסכנה. יש לעשות כל שיידרש על מנת שהאיש המסית ישב מאחורי סורג ובריח".


תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם