
משרד התחבורה באמצעות חברת נתיבי ישראל השלימו הערכות מלאה בהכנת רשת הכבישים הבינעירוניים של החברה החולשת על 98% ממנה. עבודות ההכנה לחורף זה החלו מיד עם סיומו של הגשם האחרון של השנה שעברה. 60 צוותיה המקצועיים של המונים 680 עובדי שטח ו-360 כלים הנדסיים, חברת נתיבי ישראל ערוכה בפריסה ארצית מלאה- מדן ועד אילת, זאת על מנת לספק מענה למפגעים הצפויים כתוצאה ממזג האוויר הסוער- שעפ"י התחזיות יכלול סופות רוחות, גשמים עזים ואירועי שלגים. מדובר בהכנות הנדסיות ולוגיסטיות אדירות היקף בהם משרד התחבורה באמצעות חברת נתיבי ישראל מאות מיליוני שקלים, על מנת ל אפשר למיליוני אזרחי ישראל רציפות תנועתית ובטיחות מקסימלית על פני 8,500 קילומטר הכבישים אשר מהווים עורקי התחבורה של המדינה.
המהנדס הבכיר מעדא גדבאן, מנהל אגף אחזקה בחטיבת התפעול ואחזקה של חברת נתיבי ישראל: "הכנות החברה שהחלו בחודש אפריל האחרון בהם חטיבת התפעול והאחזקה בוצעו בעשרות תחומים- החלפת אספלט כבישים, סקירה וחיזוק גשרים, ניקוי מובילי ניקוז, עבודות גיזום צמחיה למניעת נפילה על הכביש ועוד . הערכות זו מצטרפת לתכנית הכלכלית של המדינה להאצת המשק כחלק מההתמדדות עם השלכות נגיף הקורונה. באמצעותנו, החברה הלאומית לתשתיות תחבורה, הושקעו מעל 250 מיליון שקלים אשר אפשרו חידוש מאות קילומטרים נוספים של החלפת האספלט הישן בזה הנסלל מחדש. מעבר לעובדה כי מדובר בהשקעה בטיחותית ראשונה-במעלה, המשמעות שחברת נתיבי ישראל מהווה מכפיל כוח כלכלי-חברתי מרכזי במשק הישראלי."
המהנדס הבכיר גדבאן מוסיף: "מוכנותנו בזכות אנשי מקצוע מנוסים, שיתוף פעולה מלא עם משטרת ישראל ובעיקר בזכות אלפי אנשים מסורים אשר ביצעו מידי לילה עבודות פיזיות שאת פרותיהם ניתן לראות היום. מבצע זה נשלט ממרכז ניהול הלאומי לניהול תנועה של חברת נתיבי ישראל אשר עתיד לקלות אלפי שיחות אזרחים. אני מזמין את הציבור לדווח אלינו בכל אירוע וצורך בסיוע חינמי לחילוצי דרכים- באמצעות חיוג אל 2120* הזמין לרשותכם 7/24 בכל ימות השנה".
חשוב לציין כי כבכל שנה, בארץ ובעולם, צפויים אירועים מקומיים של הפרעות לתנועה אשר יווצרו כתוצאה מאיתני-הטבע, לשם ההתמודדות והטיפול בהם מוצבים עשרות צוותי הכוננות אשר מפעילה חברת נתיבי ישראל.


תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם