
ברוח היחס לנשיא ארה"ב היוצא דונלד טראמפ ותומכיו, הושעו היום (שלישי) למספר שעות חשבונם של מספר פעילי ימין ישראלים בטוויטר ללא כל הנמקה; ובהם צוות הדוברות של מפלגת "עוצמה יהודית" בראשות עו"ד איתמר בן גביר.
שמואל אפשטיין, חבר בצוות הדוברות, מסר לחדשות 0404: "היום בסביבות השעה 9:30 בבוקר אני פותח את הטוויטר ואני רואה שכתוב – החשבון שלך מושעה, ללא סיבה ולא כלום. אני מיד שולח הודעה לקבוצה של עובדי המפלגה ואני מגלה – חסמו לכמה מאיתנו את החשבונות. אחר כך ראיתי ברשת שיש עוד שלושה אנשי ימין בולטים שנחסמו".
על חסימת שלושת הפעילים מסר מוקדם יותר היום יגאל מלכה, בעודו בין החסומים: "חוסמים אותי הרבה פעמים, אני פעיל מאוד, מהימין. כולם קיבלו את אותה הודעה - באותה השעה. או שמישהו יושב וחוסם את כולם או לא יודע מה, אבל זה לא כתוצאה מפוסט מסוים. זה חשוד".
על כן הוסיף שמואל: "נראה לנו שהם מחפשים סיווג מסוים של אנשים, אצלנו זה תומכים של בן גביר. מי שמשתפים אותו, מי שכותבים עליו. אנשי ימין". במכתב שכתבו במפלגה לטוויטר, ציינו: "לא ניתן שום נימוק להשעיה ואף לא הזדמנות להשיב לטענות כלשהן, אם ישנן. הנכם מתבקשים לחזור בכם מהחלטתכם".

בהקשר דומה, בימים אלו מגבש עו"ד בן גביר תביעה גדולה כנגד פייסבוק, על הורדת חשיפה וצמצום תכנים - גם כאן, ללא כל נימוק מטעם הרשת החברתית.


תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם