
נציב תלונות הציבור על מייצגי המדינה בערכאות, השופט בדימוס דוד רוזן המליץ היום (ראשון) ליועץ המשפטי לממשלה מנדלבליט לפתוח בחקירה פלילית של הדלפות המשטרה מחקירת רצח מאיה ווישניאק.
הנציב רוזן: "חקירת משטרה וליתר דיוק, חומרי חקירה מרכזיים ומשמעותיים נמסרים לתקשורת, פעם אחר פעם, בשיטת עבודה 'מכוונת', תוך חלוקה עניינית לערוצי הטלוויזיה העיקריים, כל ערוץ וחלקו הוא, כמו גם לאמצעי תקשורת נוספים. הכל בכל, טרם העברת אותם חומרים, המשתייכים ללוח הזמנים של החקירה, להגנה וחלקם - עוד בטרם נמסרו לפרקליטות.
חלילה לנו לפגוע בשמם הטוב של אנשי המשטרה טרם בדיקה של ממש. עם זאת, לא ניתן להעביר דף, נוכח התמונה העובדתית המכבידה שנשקפה מהתלונה ומהחומר שצורף לה - תמונה, שלמגינת הלב, תדירה משהו במקומותינו - ועל כן ראוי להעמיק חקר בכלל הוויה שנתקיימה טרם הגשת כתב האישום לגילוי הגורם או הגורמים שפעלו, לכאורה, בניגוד לחוק.


תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם