
יו"ר וועדת הצוללות אמנון סטרשנוב הודיע הבוקר (שלישי) כי עקב "הנסיונות לקצץ בסמכותם של חברי הוועדה" על ידי היועץ המשפטי לממשלה, הם החליטו להתפטר מתפקידם.
שר הביטחון בני גנץ שלח מכתב דחוף ליועמ"ש, בו דרש ממנו לסיים את הליך הבחינה והסדרת הסמכויות של ועדת הבדיקה: "לאור החשיבות הרבה של הנושא, אבקש לסיים באופן דחוף את הליך הבחינה ולאפשר את תחילת עבודת הוועדה משום שמדובר בנושא בעל חשיבות ראשונה במעלה - ביטחונית, כלכלית וציבורית".
במכתב לגנץ בעניין, כתב סטרשנוב: "מהדיונים המתנהלים בנושא סמכויות הוועדה בין היועץ המשפטי למערכת הביטחון ובין נציגי היועץ המשפטי לממשלה, הנני למד כי נוכח ההליכים הפליליים המתנהלים במקביל, בדעתו של היועץ המשפטי לממשלה להטיל מגבלות של ממש על עבודת הוועדה. במצב דברים זה, חוששני כי הוועדה נותרה עם סמכויות מוגבלות ביותר".


תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם