
ראש הממשלה בנימין נתניהו כינס היום (ראשון) את קבינט הקורונה לדיון דחוף בנושא גילוי הזן החדש של נגיף הקורונה במספר מדינות.
קבינט הקורונה אישר את הצעת ראש הממשלה, שר הבריאות וצוות המל"ל ומשרד הבריאות:
1. חוזר ששהה בבריטניה, דנמרק ודרום אפריקה ב-14 הימים שקדמו להגעתו לישראל, למעט מי ששהה עד 12 שעות בשטח שדה התעופה של אותה מדינה ובו בלבד, ישהה בבידוד במלונית מטעם המדינה.
2. לפעול מיידית למניעת כניסת זרים לישראל, בשלב זה מבריטניה, דנמרק ודרום אפריקה (צמצום החריגים והגבלת צוותי תעופה).
3. משרד הבריאות יפעל מיידית לאתר ישראלים שכבר נכנסו לישראל מהמדינות הנ״ל בשבועיים האחרונים ויזמנם לבדיקות.
ההחלטה נכנסת לתוקף מייד למשך 7 ימים.
מטרת ההחלטה היא למנוע את הגעת הזן החדש מחו״ל לישראל. במקביל נבדקת האפשרות שהזן החדש כבר בישראל - במידה וכן: מניעה מיידית של התפשטותו בישראל.
בנושא המשך הצעדים למניעת התפשטות נגיף הקורונה בישראל, יתקיימו התייעצויות נוספות ותתקבל החלטה בהקדם האפשרי.


תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם