
מנדלבליט לגנץ: המתן עם ועדת הבדיקה בעניין הצוללות
היועץ המשפטי לממשלה ד"ר אביחי מנדלבליט שלח היום (ראשון) מכתב אל שר הביטחון ורה"מ החליפי בני גנץ, בנוגע למינוי ועדת הבדיקה הממשלתית בעניין הצוללות וכלי השיט.
במכתבו ביקש מנדלבליט להמתין עם התחלת עבודת הועדה: "הודעת כי החלטת למנות ועדת בדיקה ממשלתית לבדיקת הליכי הרכש של ספינות המגן סער 6 ושל הצוללות.
בהתאם לכך נערכה בחינה מול הגורמים הרלוונטיים, שטרם הושלמה. לצורך השלמתה, תתקיים ישיבה דחופה עם היועמ"ש של מערכת הביטחון. לפיכך, אבקש כי הועדה לא תחל בעבודתה עד לסיום הבחינה והעברת ההנחיות הנדרשות".
מלשכת שר הביטחון נמסר בתגובה למכתבו של היועמ"ש: "עבודת הועדה והתנהלותה ייעשו בכפוף להנחיות מקצועיות של היועץ המשפטי לממשלה כפי שנמסר עם ההודעה על פתיחתה, וזאת מתוך כוונה שלא לפגוע בתקינות ההליך הפלילי. נפעל בכדי שהוועדה תחל את פעילותה ללא דיחוי, מיד לאחר שיתקבלו הנחיות היועמ"ש".
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
