
בימים האחרונים מתעדים עולי הר הבית, מדריכי "הקרן למורשת הר הבית" ותנועת "סטודנטים למען הר הבית" את הנעשה בתוך הר הבית במהלך חודש הרמדאן. במהלך סיוריהם בהר, המוגבלים לעלייה רק בשעות הבוקר בשל ביטול משטרת-ישראל את שעת עליית הצהריים, תיעדו המדריכים והעולים שלטי הכוונה רשמיים למסגד "שער הרחמים" שהקימו הווקף והרשות בהר הבית בניגוד לפסיקות ביהמ"ש ותוך התעלמות מהחוק ומאמירות בכירי ממשלת ישראל כי לא יקום מסגד חדש בהר.
כמו כן, צולמו במספר מקרים כביסה ושטיחים המתנוססים על גדרות מתחם "שער הרחמים" ועל עמודים עתיקים מימי המלך הורדוס הנמצאים בשטח ההר, ללא שום ניסיון או הקפדה בשמירה על העתיקות בנות אלפי השנים.


בימים האחרונים תועדה שפיכת זבל בכמויות אדירות המושלכות בתוך מתחם הר הבית, אל מול החומה המזרחית, מטרים ספורים מהמתחם בו עמדו בעבר בתי המקדש.
תופעה נוספת אותה מקיימים המוסלמים בימים אלה היא לינה בתוך מתחם הר הבית, בניגוד להוראות המשטרה השואפת לפנות את הר הבית ממתבצרים במהלך הלילה, שכן אלה מקיימים הפרות סדר בבוקר שלמחרת. כך, צולמו בימים אלה אוהלי-שטח בצבעים שונים הפרוסים בשטח הר הבית ובהם לנים מוסלמים, מתחת לאפם של כוחות הביטחון ותוך התעלמותם מהנעשה.





תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם