
סמוטריץ': "בזכותי החטופים כאן. אלמלא אני, המלחמה הייתה נעצרת עוד לפני רפיח"
שר האוצר ויו"ר הציונות הדתית, בצלאל סמוטריץ', טוען כי לעמדותיו ולדרישותיו הייתה השפעה מכרעת על מהלכי המלחמה ועל החזרת החטופים. בריאיון לפודקאסט של נדב פרי ברשת All in, הצהיר סמוטריץ' כי ללא מעורבותו, הלחימה ברצועת עזה הייתה נעצרת עוד לפני הכניסה לרפיח.
בדבריו דחה שר האוצר את הביקורת המופנית כלפיו והבהיר: "בניגוד למה שמנסים להפוך אותי לאיזה ערל לב שלא אכפת לו מהחטופים, אני חושב שבזכותי כל החטופים כאן".
כדי להמחיש את טענתו, הציג סמוטריץ' את השתלשלות האירועים מתחילת השנה שעברה. לדבריו, לאחר השלמת העסקה הקודמת בינואר 2025, נותרו ברצועה 20 חטופים לצד חללים ובאותה עת החל להתגבש מתווה נוסף להשבת שמונה חטופים בלבד.
שר האוצר הסביר כי באותו שלב הציב קו אדום בפני ראש הממשלה בנימין נתניהו והבהיר כי אין לעצור את התמרון הצבאי לצורך שיפור עמדות. סמוטריץ' אמר כי ללא התעקשות זו, המדינה הייתה מוצאת את עצמה עד היום בניהול משא ומתן מול חמאס על מספר מצומצם של חטופים בכל פעם.
לסיכום ציין יו"ר הציונות הדתית כי השפעתו הרבה על המערכת נובעת מראייה מוגדרת וברורה של יעדי המלחמה. הוא הוסיף כי הוא מקפיד ללמוד את כל חומרי המודיעין הרלוונטיים, מגיע מוכן לדיונים ומפגין פרגמטיזם מבלי לערב שיקולים פוליטיים בזמן הלחימה.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
