
רוכב אופנוע נפצע באורח קשה מפגיעת רכב בחיפה
צעיר בן 26 נפצע הערב באורח קשה בתאונת דרכים שאירעה ברחוב חב"ד בחיפה, לאחר שאופנוע שעליו רכב היה מעורב בהתנגשות עם כלי רכב פרטי.
בשעה 21:17 התקבל דיווח במוקד החירום 101 של מד"א במרחב כרמל על התאונה, ומיד עם קבלת הקריאה הוזנקו למקום צוותי רפואה שכללו חובשים, פראמדיקים ויחידת האופנועים של מד"א.
עם הגעתם לזירה הבחינו הצוותים ברוכב האופנוע מוטל על הכביש סמוך לכלי הרכב הדו-גלגלי, שניזוק באופן משמעותי כתוצאה מעוצמת הפגיעה. הכוחות החלו באופן מיידי להעניק לו טיפול רפואי מציל חיים בשטח, תוך ביצוע פעולות לייצוב מצבו.
במד"א מסרו כי הפצוע סבל מחבלות משמעותיות בראשו ובגפיו. הצוותים הרפואיים ביצעו עצירת דימומים, העניקו טיפול תרופתי ראשוני והכינו אותו לפינוי דחוף לבית החולים.
חובש ביחידת האופנועים של מד"א, משה פרץ, וחובש רפואת החירום ג'מאל אבו רומי, סיפרו כי עם הגעתם למקום התגלתה בפניהם זירה קשה, שבה רוכב האופנוע שכב על הכביש לצד אופנועו המרוסק. לדבריהם, הפצוע היה בהכרה מלאה לאורך הטיפול, ובשל חומרת הפציעות הוחלט לפנותו במהירות באמצעות ניידת טיפול נמרץ של מד"א אל המרכז הרפואי רמב"ם.
הצעיר הועבר לבית החולים כשמצבו מוגדר קשה, שם הוא ממשיך לקבל טיפול רפואי. במקביל, כוחות המשטרה שהגיעו לזירת התאונה פתחו בחקירת נסיבות האירוע ובאיסוף ממצאים, במטרה לברר כיצד התרחשה ההתנגשות בין הרכב לאופנוע.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
