
צה"ל הודיע כי במסגרת פעילות מבצעית ממוקדת בדרום לבנון, חוסל בשבוע שעבר עבד חרב, ששימש כמפקד יחידת ההנדסה של ארגון הטרור חיזבאללה ונחשב לאחד מבכירי הארגון בתחום הפעלת המטענים והפעילות ההתקפית נגד כוחות צה"ל.
על פי הודעת הצבא, חרב עמד בראש יחידת ההנדסה של חיזבאללה, אשר הייתה אחראית על תכנון, ייצור והפעלה של מטעני חבלה שנועדו לפגוע בכוחות צה"ל הפועלים בגזרה הדרומית של לבנון. במסגרת תפקידו, פעל לקידום מתווי טרור שונים והיה מעורב בהיערכות המבצעית של הארגון נגד כוחות הביטחון.
עוד נמסר כי מדובר במפקד ותיק ובעל ניסיון רב, אשר מילא שורה של תפקידים בכירים בחיזבאללה לאורך השנים. לפי צה"ל, חרב היה אחראי למעורבות במספר רב של פעולות טרור נגד כוחות ישראליים, החל מתקופת מלחמת לבנון השנייה ועד לפעילות המתמשכת בשנים האחרונות.
במקביל, מסר צה"ל כי אמש ביצע חיל האוויר תקיפה נוספת בדרום לבנון, שבמהלכה הושמד משגר רקטות אשר שימש את מחבלי חיזבאללה לירי לעבר כוחות צה"ל הפועלים באזור. על פי ההודעה, התקיפה בוצעה בעקבות זיהוי האיום ובמטרה למנוע ניסיונות פגיעה נוספים בכוחות.
במערכת הביטחון הדגישו כי הפעולות המבצעיות נגד תשתיות הטרור של חיזבאללה נמשכות באופן רציף, כחלק מהמאמץ להסרת איומים מיידיים ולשמירה על ביטחון לוחמי צה"ל ואזרחי ישראל.
צה"ל הבהיר כי ימשיך לפעול בכל מקום שבו יידרש, נגד גורמי טרור ותשתיות המשמשות לפעילות עוינת, במטרה להבטיח את ביטחון המדינה ולהגן על כוחותיו הפועלים בגזרות השונות.


תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם