
לאחר הזכייה באליפות: הפועל ב"ש הובסה בטרנר על ידי מכבי חיפה 5:2 - שלושער לגיא מלמד
למרות חגיגות האליפות והאווירה החיובית סביב האפשרות להשלים דאבל היסטורי בגמר הגביע מול מכבי תל אביב, הפועל באר שבע סיימה הערב את עונת הליגה שלה בטעם מעט מריר, לאחר שהובסה 5:2 בבית על ידי מכבי חיפה וספגה הפסד ראשון באצטדיון טוטו טרנר במסגרת הליגה העונה.
שתי הקבוצות עלו בהרכבים חסרים יחסית ובאווירה משוחררת, כשהמטרות המרכזיות של העונה כבר הוכרעו, אך על כר הדשא התפתח משחק פתוח, התקפי ורווי מצבים. בדקה ה-25 ניצלה חיפה טעות קשה של השוער ניב אליאסי, כשאיתן אזולאי השתלט על ההזדמנות והעלה את הירוקים ליתרון. באר שבע הצליחה להשוות בדקה ה-43 במהלך שסחף את הקהל המקומי: האלופה זכתה בפנדל, וחמודי כנעאן בחר לוותר על הבעיטה לטובת איתי חזות הצעיר. הקשר המקומי עמד בלחץ, כבש את שער הבכורה שלו בליגת העל וזכה לתשואות רמות מהיציעים.
אלא שהשמחה של המארחת החזיקה דקות ספורות בלבד. עמוק בתוך תוספת הזמן של המחצית הראשונה, אליאסי ביצע שגיאה נוספת, ואזולאי העניש פעם נוספת עם שער מרשים מרחוק שהחזיר את היתרון לחיפה רגע לפני הירידה להפסקה.
במחצית השנייה השתלטה חיפה לחלוטין על המשחק. גיא מלמד סיפק ערב התקפי נהדר עם שלושער בדקות 48, 59 ו-79, והמשיך את העונה האישית המרשימה שלו בדרך ל-15 שערי ליגה. באר שבע עוד הצליחה לצמק זמנית משער יפה של חמודי כנעאן בדקה ה-63, אך לא מעבר לכך, כשהפערים בהגנה והקצב של חיפה הכריעו את ההתמודדות.
למרות התבוסה, בבאר שבע אין כוונה לתת למשחק הזה להעיב על העונה המצוינת שעברה הקבוצה, שכללה זכייה באליפות שישית בתולדות המועדון. כעת כל תשומת הלב מופנית לעבר גמר הגביע מול מכבי תל אביב, שם תנסה הקבוצה לסיים את העונה עם דאבל יוקרתי.
מנגד, במכבי חיפה יכולים לפחות להתנחם בסיום עונה חיובי מבחינת היכולת וההתקפה, אך גם במועדון מבינים כי המקום החמישי והפער הגדול מהפסגה מחייבים שינויים משמעותיים לקראת העונה הבאה.
במשחק המקביל בטדי, בית"ר ירושלים והפועל ת"א נפרדו ב-1:1 עם ארבעה אדומים לשני הצדדים וברק יצחקי שהורחק במהלך המשחק.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
