
חרפה בכותל: הקרן למורשת הכותל אפשרה להכניס ספר תורה לעזרת הנשים בליווי מאבטחי הקרן
מתפללים במקום מאשימים את הקרן למורשת הכותל בהעלמת עין ובהענקת לגיטימציה לשינוי הסטטוס קוו, לאחר שנשות הפרובוקציה הרפורמיות הגביהו את ספר התורה בעזרה ללא הפרעה | זעם בקרב הפעילים: "כשילדה בת 14 מורידה כיפה לאישה רפורמית עוצרים אותה תוך 20 שניות, אך כאן חצו קו אדום בניגוד לנהלים"
מתפללים שהגיעו הבוקר לרחבת הכותל המערבי הביעו כעס רב לנוכח אירוע חריג שהתרחש במקום. ספר תורה הוכנס לעזרת הנשים במסגרת התארגנות של נשות הפרובוקציה הרפורמיות, כאשר המשתתפות אף נראו מלוות בטבעת אבטחה של אנשי הקרן למורשת הכותל המערבי.
על פי העדויות מהשטח, אנשי הקרן שנכחו במקום לא פעלו למנוע את המהלך או להוציא את ספר התורה והאירוע עבר ללא התערבות מצדם.
במהלך תפילת הבוקר הרימו המשתתפות את ספר התורה והגביהו אותו בתוך רחבת עזרת הנשים. מדובר בפעולה המנוגדת לחלוטין למנהג המקום שנשמר בקפידה במשך עשרות שנים.
נוכחים ברחבה הדגישו כי למרות המתיחות הציבורית המוכרת סביב הניסיונות לשנות את צביונו של האתר ואף על פי שהכנסת הספר מנוגדת לנהלים, אף גורם רשמי מטעם הקרן לא פעל לעצור את האירוע.
מתפללים קבלו על האכיפה הסלקטיבית וציינו כי בעוד שילדה בת 14 שהורידה כיפה לאישה רפורמית במקום, נעצרה תוך 20 שניות בלבד, הרי שבמקרה זה, שבו הוכנס ספר תורה בניגוד לנהלים, לא ננקט כל צעד.
התנהלות זו עוררה ביקורת חריפה בקרב גורמים ופעילים הפועלים למען שמירת קדושת הכותל המערבי.
לדבריהם, מדובר בהישג מובהק לקבוצות הרפורמיות, שהצליחו להחדיר את השינוי בשקט ובאמצעות העלמת עין, לאחר שכשלו במשך שנים לכלות זאת באמצעות עתירות לבג"ץ או פרובוקציות גלויות. הפעילים התרעו כי מתן אישור בפועל להכנסת ספר תורה לעזרת הנשים מהווה מתן לגיטימציה רשמית לשינוי הסטטוס קוו במקום המקודש.
האירוע הנוכחי מחדד את הזעם הציבורי, במיוחד על רקע הדיונים הפוליטיים והציבוריים המתמשכים הנוגעים לעיגון מעמדו וקדושתו של הכותל המערבי בחקיקה.
מתפללים שנכחו במקום סיכמו את התחושות הקשות ואמרו כי הביזיון הנוכחי חלף ללא כל תגובה מצד האחראים, כאילו מדובר במעשה שגרתי, בשעה שמדובר בחציית קו אדום חמורה עבור ציבור רחב ועצום במדינת ישראל.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
