
הרמטכ״ל על סערת ״פאץ׳ המשיח״: ״האחידות היא מה שמחבר בין כולנו, דגל ישראל הוא הסמל שנשבענו עליו״
ברקע הדיון סביב ענידת סמלים בצה״ל, הרמטכ״ל התייחס לסוגיה והדגיש כי שאלת הסמלים אינה עומדת במרכז, אלא המחויבות לאחידות, למשמעת ולסדר כחלק מיכולתו המבצעית של הצבא
הרמטכ״ל התייחס היום לסערה סביב ״פאץ׳ המשיח״ ואמר כי הסוגיה אינה נוגעת לסמל כזה או אחר, אלא לנראותו של צה״ל ולעקרון האחידות שמחייב את כלל המשרתים.
״אין פה איזה עניין עם סמל כזה או סמל אחר, יש את הנראות של צה״ל ויש את האחידות של צה״ל. האחידות היא זו שמחברת בין כולנו, ולכן יש לנו את סמל היחידה ובעיקר, הכי חשוב, את דגל ישראל״, אמר.
לדבריו, דגל ישראל הוא הסמל המרכזי שסביבו מתלכדים כלל חיילי צה״ל. ״דגל ישראל, כולנו סביב הדגל הזה וכולנו מוכנים להקריב ולמות בשביל הדגל הזה. דגל ישראל הוא הדגל שנשבענו עליו. הוא סמל יהודי, ציוני וישראלי״.
בהמשך הדגיש הרמטכ״ל כי הדרך לניצחון מחייבת צבא ממושמע, כשיר ומאומן, לצד רוח לחימה ותחושת שליחות. ״להבין שהדרך לניצחון עוברת דרך צבא ממושמע, כשיר, מאומן, עם רוח לחימה ותחושת שליחות גדולה מאוד״, אמר.
עוד הוסיף כי משמעת, סדר וארגון אינם עניין טכני, אלא מרכיב מבצעי מהותי. ״בן גוריון אמר שמשמעת לצבא זה כמו אוויר לנשימה, לא צריך להסביר את זה. ולכן אני אומר לכם, הסיפור הזה של המשמעת, הסדר והארגון, הוא דבר שמתחיל בפרטים הקטנים והוא חלק מהיכולת שלנו לתפקד ביעילות ובצורה אפקטיבית וחלק מהיכולת שלנו למלא את השליחות שלנו״.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
