חיים גולדברג, פלאש 90

רעידת אדמה פוליטית | הרב לנדו הורה להפיל את הממשלה – "אין לנו אמון בנתניהו"
רועי שושה12.5.26
המערכת הפוליטית בישראל נמצאת בנקודת שבירה היסטורית לאחר שמרן מנהיג הדור הגר"ד לנדו הורה לפני זמן קצר לחברי הכנסת של דגל התורה לפעול לפיזור מיידי של הכנסת ולהפלת ממשלת נתניהו.
בשיחה דרמטית במעונו בבני ברק הבהיר הרב לנדו לנציגי המפלגה כי האמון בראש הממשלה נתניהו נגמר וכי מעתה ואילך על התנועה לפעול אך ורק לפי האינטרסים של היהדות החרדית ועולם הישיבות ללא התחשבות במחויבות הקואליציונית.
הרב הטיח בנתניהו דברים קשים וקבע כי המושג "גוש" אינו קיים יותר עבור דגל התורה תוך מתן הוראה ברורה לקדם את הבחירות בהקדם האפשרי.
ההכרעה חסרת התקדימית הזו מגיעה על רקע משבר הגיוס וחששות כבדים לעתיד עולם התורה כאשר המשמעות המיידית היא פירוק השותפות רבת השנים של החרדים עם הליכוד ויציאה למערכת בחירות סוערת שתשנה את פני המדינה.
25
תגובותנא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
