
הנשיא טראמפ נגד מחירי המונדיאל: "גם אני לא הייתי משלם סכומים כאלה"
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ יוצא נגד מחירי הכרטיסים למונדיאל 2026 ומודה כי גם הוא עצמו היה מתקשה לרכוש כרטיס למשחק הפתיחה של נבחרת ארה"ב מול פרגוואי.
בריאיון ל"ניו יורק פוסט" הביע טראמפ תדהמה מהמחירים הגבוהים, לאחר שנחשף לכך שכרטיס בסיסי לאחד מאזורי הישיבה המרכזיים באצטדיון SoFi בלוס אנג'לס נמכר תחילה ביותר מ־1,100 דולר. "לא ידעתי שהמחיר כל כך גבוה", אמר טראמפ. "ברור שהייתי רוצה להיות במשחק, אבל בכנות? גם אני לא הייתי מוכן לשלם סכום כזה".
הסערה סביב מחירי הכרטיסים למונדיאל 2026 ממשיכה לעורר ביקורת בארצות הברית, במיוחד לאור העובדה שהטורניר ייערך בארה"ב, קנדה ומקסיקו ונתפס כאירוע שאמור להיות נגיש גם לקהל הרחב. לפי דיווח של "האתלטיק", קצב מכירת הכרטיסים למשחק הפתיחה של ארצות הברית ב־SoFi Stadium איטי יותר ממשחקים אחרים שייערכו באצטדיון במהלך הטורניר.
מנגד, נשיא פיפ"א ג'אני אינפנטינו הגן על מדיניות המחירים במהלך כנס בבוורלי הילס. לדבריו, רבע מהכרטיסים לשלב הבתים נמכרים בפחות מ־300 דולר, וטען כי בארצות הברית גם אירועי ספורט מקומיים עולים לעיתים סכומים דומים ואף גבוהים יותר. אינפנטינו הדגיש כי פיפ"א מתאימה את עצמה ל"מחירי השוק" האמריקניים, והזהיר שמחירים נמוכים יותר היו מובילים להשתלטות ספסרים ומכירה מחדש במחירים קיצוניים.
למרות הביקורת החריפה, טראמפ הודה כי מבחינת הביקוש מדובר בהצלחה חסרת תקדים. "אם אנשים רגילים מקווינס וברוקלין שאוהבים כדורגל לא יוכלו להרשות לעצמם להגיע - זה יאכזב אותי", אמר. "אבל מצד שני, הם שוברים כל שיא אפשרי. כנראה שמעולם לא היה ביקוש כזה".
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
