אבי אוחיון, לע"מ

ועוד יותר טוב | איראן על הברכיים: המטבע האיראני מתרסק לשפל היסטורי מבהיל
רועי שושה29.4.26
2
7
0
משטר האייתוללות בלחץ שיא: הכלכלה האיראנית נמצאת בנפילה חופשית חסרת מעצורים, כאשר היום (רביעי) נשבר שפל היסטורי חדש ומבהיל – 1,800,000 ריאל לדולר אמריקני אחד. רק הבוקר נסחר המטבע סביב 1,760,000 ריאל לדולר, אך בתוך שעות הוא איבד עשרות אלפי יחידות נוספות מערכו.
ההתרסקות המהירה של המטבע מעוררת חרדה עמוקה בטהרן, שם גובר החשש מפני "אינתיפאדת רעב". גורמי ביטחון באיראן מדווחים על תסיסה גוברת ברחובות ועל היערכות למחאות המוניות, דומות לאלו שזעזעו את המדינה השנה.
כשהכסף האיראני הופך לנייר חסר ערך ויוקר המחיה מזנק לממדים בלתי נתפסים, האזרח הפשוט נדחק אל הקיר - והזעם מופנה ישירות לעבר צמרת השלטון.
חשוב לציין כי בזמן שהעם האיראני נאבק על פת לחם, המשטר ממשיך להזרים מיליארדים למימון טרור ופרויקטים גרעיניים, מה שרק מלבה את האש. האסטרטגיה של "המצור האינסופי" של ממשל טראמפ נותנת את אותותיה בשטח, ומשאירה את האייתוללות עם שתי ברירות בלבד: כניעה מוחלטת או התמודדות עם זעם ציבורי שעלול להוביל לקריסת המשטר מבפנים.
2
תגובותנא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
