
הארגון ופעילת השמאל חזרו בהם מייחוס מעשי רצח למנכ"ל ישיבת חומש לשעבר, זאת בעקבות מכתב התראה לפני תביעת מיליונים שהגיש באמצעות ארגון "חוננו". עורכת דינו של וונדי: "לא נעצור עד לניקוי שמו הטוב"
זהבה גלאון ותנועת "עומדים ביחד" פרסמו היום התנצלות רשמית בפני שמואל וונדי, שכיהן בעבר כמנכ"ל ישיבת חומש. הצעד מגיע לאחר שבימים האחרונים הופצה נגדו האשמה לפיה היה מעורב ברצח נער פלסטיני בכפר אל-מועייר, טענה שהתבררה כחסרת כל בסיס עובדתי. ההתנצלות פורסמה לאחר שוונדי פנה באמצעות עו"ד אבישג שוורץ מארגון "חוננו" במכתב התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים, בו דרש פיצויים בסך מיליוני שקלים בגין לשון הרע.
הפרשה החלה בציוץ שפורסם בחשבון הטוויטר של תנועת "עומדים ביחד", בו שולבה תמונתו של וונדי לצד טענה כי ביצע פיגוע ירי שגרם למותו של נער בן 13. במכתב ההתראה צוין כי מדובר במידע כוזב וכי וונדי, אזרח שאינו מעורב באירוע המתואר, סומן באופן שקרי כמי שביצע מעשה טרור. על אף טענות גולשים ואנשי תקשורת בדבר אי-דיוק הדיווח, הציוץ נותר באוויר במשך שעות ארוכות והוסר רק לאחר שהובא לידיעת התנועה דבר הכוונה להגיש תביעה משפטית.
בתנועת "עומדים ביחד", המוגדרת כחברה לתועלת הציבור ומחזיקה בתקציב שנתי של כ-20 מיליון שקלים, הגדירו את המקרה כטעות בתום לב. מנגד, בסביבתו של וונדי דוחים את הנימוק הזה וטוענים כי מדובר במחדל שנובע מרשלנות בבדיקת עובדות בסיסית, נוכח המשאבים העומדים לרשות הארגון.
בעקבות הפרסום השקרי נחשף וונדי לגל איומים על חייו מגורמים בארץ ומחוצה לה. במכתב ההתראה הובהר כי לאור עבודתו המצריכה טיסות תכופות לחו"ל, עלילת הדם מהווה סיכון ביטחוני ממשי עבורו ועלולה לפגוע ביכולתו המקצועית. עו"ד אבישג שוורץ ציינה כי פרסום המידע ללא ביסוס נעשה במטרה להכפיש את ציבור המתיישבים ביהודה ושומרון והדגישה כי בכוונתם להמשיך בהליכים כדי להביא לניקוי שמו הטוב של מרשה.


תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם