
ראש המוסד חושף: איש הארגון נפל מחוץ לישראל - במערכה מול איראן
ראש המוסד דדי ברנע חשף היום בטקס יום הזיכרון שנערך במטה הארגון כי אחד מעובדיו נפל מחוץ לישראל. יש לציין כי מ' נפל לפני מספר שנים.
"ביום הזה אני חושב על חללי המוסד ועל בחירתם לתרום לאורך שנים לביטחון ישראל. בזמן מערכת שאגת-הארי מחשבותיי וליבי התמלאו בגאווה בדמותו ופועלו של מ', שנפל מחוץ לישראל בעת מילוי תפקידו. המבצעים שהוביל מ' שילבו יצירתיות, תחבולה בשילוב טכנולוגיה עילית והשפיעו באופן משמעותי על הצלחת המערכה נגד איראן. בזכות מסירותם, גבורתם והקרבתם של הנופלים עם ישראל חי וקיים. יהי זכרם ברוך".
מ', היה איש מוסד שנהרג באסון השיט באגם מאג'ורה באיטליה במאי 2023 במהלך פגישה שבתקשורת האיטלקית תוארה כפגישה של אנשי ארגוני ביון מישראל ואיטליה. עוד שני אנשי ביון איטלקים נהרגו באסון השייט.
להלווייתו של מ' הגיעו בכירי המוסד כשהם עם כובעים ומסכות על הפנים. הטקס נערך כטקס צבאי בבית העלמין באשקלון. גם בהלוויה נשא דברים ראש המוסד דדי ברנע שספד לו: "הכרתי אותו כמקצוען ברמה הגבוהה ביותר, בעל נועם הליכות, אוהב אדם, טוב לב, רגוע ושקט. דמותו מצטיירת לי עם חיוכו הקבוע וגומות החן שלו. הוא היה איש של אנשים, תמיד היו סביבו מבוגרים וצעירים, זרים וישראלים, ועם כולם ידע לדבר בשפתם, תרתי משמע, ובאופן רגוע ומכבד". מ', ספרו מקורביו, שירת כ- 30 שנה במוסד.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
