
ראש הממשלה נתניהו: "הרחקנו איום קיומי, הפכנו את ישראל לחזקה מאי פעם"
בהצהרה מיוחדת ליום הזיכרון תשפ"ו, פנה ראש הממשלה בנימין נתניהו לאזרחי ישראל ולמשפחות השכולות במסר של זיכרון לאומי ועוצמה צבאית. בדבריו הדגיש נתניהו כי יום הזיכרון הוא יום של התייחדות לאומית עם אלו שחייהם נגדעו במאבק על ביטחון המדינה.
"אזרחי ישראל, אחיי ואחיותיי למשפחת השכול והגבורה. יום הזיכרון אין פירושו שכל יום אחר בשנה הוא יום של שכחה. הרי אין יום בלי דמעות, אין יום בלי תחושת צער, אין יום בלי געגוע שצורב בלב", אמר ראש הממשלה.
"אנחנו זוכרים כל נופל וחלל שחייהם נגדעו, אבל ביום הזיכרון אנחנו פוגשים אותם בראייה רחבה, במבט לאומי. הזיכרון הכללי נוגע ביסודות הקיום שלנו, כמדינה שנאבקת ללא הרף על ביטחונה", מסר.
"ביום הזיכרון אנחנו זוכרים את הגבורה, את ההקרבה, את אהבת המולדת, את ההתייצבות לכל משימה, את המסירות ללא תנאי, את החיבור העמוק בינינו שחזק מכל מחלוקת חולפת. אלו הן אבני הדרך, אלו הן אבני הבניין של עוצמת ישראל - עוצמה שהדהימה את העולם כולו במלחמת התקומה. חיילינו ומפקדינו קמו כלביא, שאגו כארי", ציין רה"מ.
"המערכה טרם הסתיימה, אבל כבר עכשיו הרחקנו מעלינו איום קיומי. החזרנו את כל חטופינו, הכינו קשות את אויבינו, הפכנו את ישראל למדינה חזקה מאי פעם", הדגיש נתניהו.
"משפחות יקרות, הזיכרון מורכב מסיפורים, משירים, מסרטונים, מסטיקרים עם משפטי חיזוק של הנופלים עצמם, וכמובן מספרי הנצחה שמספרם הולך וגדל. ספר חדש מוקדש לגיבור ישראל, קצין הימ"מ רב-פקד ארנון זמורה ז"ל, שנפל ב'מבצע ארנון' לשחרור ארבעה מחטופינו. הספר מתאר בין היתר את התרשמותו מהסרט 'טרויה' על מלחמת טרויה ביוון העתיקה. כותרות הפתיחה של הסרט נחקקו בליבו של ארנון", שיתף רה"מ.
"ואלה המשפטים בסרט שנחקקו כל כך עמוק בליבו של ארנון הגיבור: 'האם המעשים שלנו יהדהדו אל מעבר לשנות דור? האם ישמעו זרים את שמותינו שנים רבות אחרי מותנו ויתהו מי היינו? כמה בערה אהבתנו, ועד כמה לחמנו בגבורה?' התשובות לשאלות הללו ברורות גם לגבי חללי מערכות ישראל. נזכור - ולא נשכח. נזכור ונמשיך לפעול בשמם ולמענם להבטחת נצח ישראל. יהי זכרם של נופלי מערכות ישראל ושל חללי פעולות האיבה - יהי זכרם ברוך לעד", סיכם נתניהו.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
