
החלטת בית המשפט קובעת כי השר לביטחון לאומי לא יוכל לקדם מינויים בכירים או להתבטא בנושא הפעלת כוח משטרתי עד להסדרת נהלי העבודה מול היועמ"שית בתחילת חודש מאי
בית המשפט העליון פרסם היום החלטה בעקבות הדיון שנערך אתמול בעניין כהונת השר לביטחון לאומי. לפי ההחלטה, בשלב זה לא יורה בית המשפט על הדחת השר, אולם נקבעו מגבלות מחמירות על פעילותו במשרד ועל התנהלותו מול משטרת ישראל.
במסגרת הצווים שניתנו, נאסר על השר לקדם מינויים לתפקידים רגישים במערכת אכיפת החוק החל מדרגת סנ"צ ומעלה. מדובר בתפקידים המשפיעים על תחומי החקירות, אכיפת החוק וחופש הביטוי והמחאה. כל מינוי כזה יתאפשר רק בהמלצת המפכ"ל ויידרש לעבור בחינה של היועצת המשפטית לממשלה, שתוכל להגיש את חוות דעתה לאחר הודעה מוקדמת של שבעה ימים.
בנוסף, הטיל בית המשפט הגבלה על חופש הביטוי המבצעי של השר וקבע כי הוא לא יתבטא בנושא הפעלת כוח משטרתי כלפי אזרחים ובכלל זה לגבי חקירות מנהליות.
על פי לוח הזמנים שקבע בית המשפט, על המדינה להגיש עד ליום ראשון הקרוב, 19 באפריל בשעה 10:00, את טיוטות הנהלים המוסכמים בין נציגי הממשלה והשר לבין הייעוץ המשפטי.
ראש הממשלה והשר נדרשים להשלים את העבודה על נהלים אלו ולדווח לבית המשפט על הסכמות או מחלוקות עד ליום 3 במאי 2026.


תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם