
היועצת המשפטית לכנסת, עו"ד שגית אפיק, פרסמה חוות דעת הקוראת להעביר את הדיון ברפורמת השידורים לוועדת הכלכלה. אפיק קבעה כי החששות שהעלתה בדצמבר 2025 לגבי זריזות יתרה בהליכים והשפעת יתר של משרד התקשורת התממשו וכי התנהלות הוועדה המיוחדת פוגעת בפיקוח הכנסת על הממשלה.
לדברי אפיק, לאור עזיבת היועצים המשפטיים והליקויים המצטברים, לא ניתן לתקן את ההליך במסגרת הנוכחית. לפיכך, היא קובעת כי כדי להבטיח חקיקה תקינה, על הצעת החוק להידון בוועדה הקבועה והמוסמכת לכך, ועדת הכלכלה.
השר שלמה קרעי בתגובה:
"הזדעזעתי לקרוא את מכתבה של שגית אפיק, בו היא מודה באשמה כי היא זו שהורתה ליועצים המשפטיים של הוועדה לצאת החוצה בהפגנתיות ולפגוע בריבונות הכנסת. המעילה החמורה הזו בתפקידה לא מאפשרת פעולה אחרת מלבד הדחה מיידית של היועצת המשפטית של הכנסת על ידי יושב ראש הכנסת.
לצערי, נוכחתי לגלות בחודשים האחרונים כי שגית אפיק הפכה את הייעוץ המשפטי של הכנסת לזרוע הארוכה של מיארה וסומפולינסקי במטרה לסכל חקיקה שלא מוצאת חן בעיניהם. לאור ההליך האנטי דמוקרטי שמתרחש ברגעים אלו בבג״ץ, בטוחני שיו״ר הכנסת שעמד על כבודה של הכנסת עד היום לא יאפשר לייעוץ המשפטי לגנוב לנו גם את הכנסת.
לפטר את אפיק עכשיו!"


תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם