
מכרו את המדינה עבור כסף איראני: סוכלה המזימה לחיסול בכיר בלב חיפה
שירות הביטחון הכללי ויחידת יאחב"ל בלהב 433 חשפו רשת ריגול וטרור שפעלה בשירות המודיעין האיראני בלב חיפה. בפעילות משותפת של גופי הביטחון נעצר במהלך חודש מרץ עמי גיידרוב, בן 22, בחשד שגויס על ידי גורמים איראניים לביצוע משימות ביטחוניות חמורות נגד המדינה בזמן מלחמה.
ממצאי החקירה מעלים כי הקשר בין גיידרוב למפעיליו החל באוגוסט 2025. במסגרת ההתקשרות, הונחה החשוד לשכור דירה ייעודית בחיפה ששימשה כמעבדת חבלה. שם, על פי החשד, ייצר חומר נפץ שיועד להתנקשות באישיות ישראלית בכירה. לצורך אבטחת הקשר המבצעי רכש גיידרוב טלפונים ייעודיים ותיעד את פעולותיו בסרטונים ובתמונות שהועברו למפעיליו כהוכחה לביצוע המשימות.
בנוסף לפעילות החבלנית, גיידרוב נדרש לאסוף מודיעין חזותי עבור טהרן. במהלך מלחמת "שאגת הארי" הוא העביר לאיראנים צילומים של נמל חיפה ושל זירות נפילת טילים באזור הצפון. כמו כן, הוא הונחה לאתר נכס במיקום השולט בתצפית על הנמל לצורך התקנת מצלמה קבועה שתשדר נתונים לגורמי האויב.
החקירה הובילה למעצרם של מעורבים נוספים, בהם סרגיי ליבמן ואדוארד שובטיוק, תושבי הצפון. השניים חשודים כי סייעו לגיידרוב ברכישת חומרי גלם לייצור חומר הנפץ, בהסתרתו ואף בביצוע ניסויים לבחינת יעילות המטען. עבור פעולות אלו קיבל גיידרוב סכום מצטבר של למעלה מ-70,000 ש"ח, שהועברו אליו ברובם באמצעות מטבעות דיגיטליים.
היום הוגשה הצהרת תובע נגד החשודים וכתב אישום חמור בגין סיוע לאויב במלחמה וקשר עם סוכן חוץ צפוי להיות מוגש בימים הקרובים.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
